3 Ağustos 2022 Çarşamba

Kutluhan’dan adaylara PAÜ’ye davet

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Radyo Başakşehir’de yayınlanan “Özgür Kani ile Tercih Meselesi” programına konuk oldu. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, üniversite adaylarının meslek hayatlarını şekillendirmelerinde oldukça önemli olan üniversite tercihi döneminde ‘Neden PAÜ?’sorusunun yanıtlarını sıraladı.

03-08-2022 10:47:25
Katıldığı programda ilk olarak Pamukkale Üniversitesi’nin Ege bölgesinin ikinci büyük şehrinde yer alan ve bu sene 30. yılını kutlayan köklü bir üniversite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bir öğrenci neden Pamukkale Üniversitesini tercih etmeli sorusuna ciddi cevaplarının olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerinin devamında şunları ifade etti: “Bunlardan bir tanesi eğitim modelimizdir. Bizim eğitim modelimiz hoca öğrenci buluşması ya da probleme dayalı öğretim ya da ters yüz eğitim şeklindedir. Yani öğrencinin ödev yapar tarzda kendi kendine öğrenmesine odaklanılmıştır. Öğrenci dersi önceden izleyebilir, çalışabilir. Derslerimiz, hoca öğrenci buluşması tarzındadır. Biliyorsunuz pandemi süreci geçirdik ve bu pandemi döneminde tüm derslerimiz online yapıldı. Tüm ders kayıtlarımız şu anda elimizde. Bir öğrenci okulumuza kaydolduğunda mezun olana dek tüm ders kayıtlarını görebilir. Probleme dayalı öğretim yine bizim köklü bir fakültemiz olan Tıp fakültemizde uygulanmaktadır. Tıp fakülteleri arasında 50. sırada öğrenci alıyor ama TUS sınavında 13. - 15. - 17. seviyelerde başarısı var. Dolayısıyla biz bunun kaynağının eğitim modeli olduğunu düşünüyoruz. Tıp fakültemizin vermiş olduğu eğitim TUS da ciddi başarıları getiriyor. Geçen sene TUS ikincisi yine bizden çıktı. Biz de bu vesileyle öğrencilerimiz için TUS deneme sınavları başlattık. İlkini gerçekleştirdik. Yani tıp fakültemize gelen öğrenciler TUS deneme sınavlarına da girebileceklerdir. Şu anda diğer fakültelerde de KPSS deneme sınavlarını yapmak istiyoruz. Fakültelerimiz buna yönelik çalışmalarına başladı. Öğrencilerimiz bu sınavlara girerek KPSS de nasıl bir derece alacağını, sınava yönelik nasıl bir strateji tayin edeceğini öğrenmiş oluyor.”
“Şehrin merkezinde ve yeşillikler içindeki kampüsümüzde, öğrencilerimiz vakitlerini en verimli şekilde değerlendirebilir”
Sözlerinin devamında PAÜ’nün sosyal ve kültürel imkânlarına değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, öğrencilerin ilgi alanlarına göre yeteneklerini geliştirebilecekleri, meslek yaşantılarından kendilerine önemli katkıları sağlayacak takım çalışmasına yatkınlık ve bir ekibin parçası olabilme gibi meziyetlerini arttırabilecekleri 165 adet öğrenci topluluğu olduğunu söyledi. Bu toplulukların, alanlarından önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan sözlerine şöyle devam etti: “Pamukkale Üniversitesi’ne gelen bir öğrencinin canının sıkılmasına imkân yok. Kampüsümüz şehrin merkezinde, yeşillikler içinde, 11 kafesi ve 14 kantini bulunan, en büyüğü 600 öğrenci kapasiteli kütüphaneleriyle ve Türkiye’de ilk 5’te spor tesisleri olan bir kampüstür. Öğrencilerimiz sporun 14 dalında da kendini geliştirebilir. Dolayısıyla öğrencilerin boş vakti diye bir şey yok. Denizli sıcak bir memlekettir. İnsanı da sıcaktır. Eğitime çok önem verir. İzmir de düzenlenen Ege Kariyer Günleri’nde 4 bin öğrencimiz ile birlikte yer aldık.”
Sözlerine, PAÜ’nünuluslararası öğrenci hareketliliği ile Erasmus kapsamında, yurt dışındaki üniversitelere gönderilen öğrenci sayıları ile devam eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yurt dışına gönderilen öğrenci sayısında Türkiye genelinde 14. sırada olduklarını hatırlattı. Erasmus ile yurt dışına giden öğrenci sayısının her geçen yıl artarak devam ettiğini ve geçtiğimiz yıl 366 öğrencinin bu program kapsamında farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi.Haber Merkezi
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi