3 Ağustos 2022 Çarşamba

Yaz kursları dolu dolu geçiyor

Ensar Vakfı Denizli Şubesi tarafından hayata geçirilen ve Denizli il Müftüluğü arkasındaki Sırakapılar Mahallesi'nde bulunan Çınar Kitap Kahve faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz kurslarında çocuklar vakitlerini hem eğlenerek, hem de öğrenerek dolu dolu geçiriyor.

03-08-2022 10:02:28
Ensar Vakfı Çınar Kitap Kahve'de çocuklar, Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgileri eğitimlerinin yanında satranç kursu da görüyor. Kitap okuma saatinin de yapıldığı kursta, masa tenisi, akıl ve zeka oyunları, dart, yürüyüş bandı da yer alıyor. Yaz Kursları hakkında Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek, manevi değerlerini ayakta tutacak, güzel ahlakı kendine düstur edinen nesiller yetiştirmenin gayretindeyiz. İslam’ı çocuklarımıza doğru şekilde anlatmanın derdindeyiz. Gençlerimiz, İslam’ın ne olduğunu anladıklarında, dinimize bağlılıkları daha da artacaktır.”
“Evladınızı İslam ahlakına göre yetiştirin”
İlköğretim ve ortaöğretim sürecinde verilen eğitimin çok önemli olduğunu aktaran Başkan Karademir, “Ortaöğretim ağacın köküdür. Biz bu hakikati görerek temeli sağlam atma gayretindeyiz. Temelleri sağlam atılmış bir zihin Allah’ın izniyle sapmaz. Bir çocuk, geçmişini bilerek, kitabını okuyarak, en çok peygamberini severek büyümelidir. Adab-ı muaşerete uygun yetiştirilmelidir. İşte Ensar Vakfı’mızın anlatmaya çalıştığı bunlardır. Bizler tüm Velilere de bu anlamda sesleniyoruz; evladınızı İslam ahlakına göre yetiştirin. Bizlerin yegâne gayreti ahlak ve maneviyatın her bünyede yeşermesidir. Bu bağlamda ulaşılmamış bir tek çocuk kalmayıncaya kadar gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Koray ÇAĞDAŞ
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi