28 Temmuz 2022 Perşembe

MKM’ye çifte açılış

Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı,  iki gün süren etkinliklerle açıldı. İlk gün protokolün katılımıyla merkezin açılışı yapılırken, ikinci gün Ferhat Göçer konser verdi. İnşaatına 35 milyon harcanan, arsa bedeliyle maliyeti 50 milyonu bulan MKM’nin açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “MKM’de en büyük hayalimiz dünya çapında bir yazar, romancı, senarist, yönetmen ve tiyatrocu yetiştirmektir” dedi. 

03-09-2018 14:44:28

Merkezefendi Belediyesi tarafından 1,5 yıl içerisinde yapımı tamamlanan Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın açılışı iki gün yapılan iki ayrı  törenle gerçekleştirildi. İlk gün yapılan açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümet Dönemi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Emlak Konut Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ayoğlu, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve protokol üyeleri katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, tanıtım programında protokol üyelerine Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nı gezdirerek içerikler hakkında bilgi verdi. Ardından da programa geçildi. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Hazel Çamlıdere’nin yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında ise Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun kendi sesiyle hazırlanan, MKM’nin yapılış hikâyesinin filmi ekrana geldi.

 “BÜYÜK BİR İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIK”

Açılışta konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoığlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile birlikte ilçemize, Merkezefendimize kültür merkezi kazandırmak için büyük bir işbirliğine imza atmak için yola çıkmıştık. Emlak Gayrimenkul ’un iş ortağı Teknik Yapı firmasının işin çok önemli bir kısmını hem finansman hem de müteahhitlik olarak üstlenmesi ile birlikte Merkezefendi Belediyesi olarak böyle bir projeyi 18 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Subaşıoğlu, MKM’de yıllık 3 bin nikâh hedefi koyduklarını söyledi. 

 Subaşıoğlu, “MKM’de en büyük hayalimiz dünya çapında bir yazar, romancı, senarist, yönetmen ve tiyatrocu yetiştirmektir. Binlerce kelime hazinesi ile Türkçe konuşan ve yazan bir neslin yetişmesine imkân sağlamaktır. Merkezefendimizin çocukları için dirilişin şiirine dokunan şairlerle beraber, yazarlık okulundan mezun olanlarla okuldan ekole geçiş yapabilmektir. Merkezefendi Kültür Merkezimiz hayırlı olsun” dedi.

 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın başarının da merkezi olacağını söyledi. Durbakayım, “Teknik Yapı olarak bu özel ve güzel şehrimizdeki kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak bir eser kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’nun maddi ve manevi destekleriyle bugün açılışı yapılan kültür merkezinin mutluluk ve başarının da merkezi olmasını da dilerim” dedi. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ayoğlu, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın hayırlı olmasını diledi. 

“ŞEHRİM ADINA ÇOK SEVİNDİM”

Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümet Dönemi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilçeye kazandırılan Merkezefendi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı için Başkan Subaşıoğlu’na teşekkür ederek, “Şehrim adına çok sevindim. Burada inşallah hep güzellikler olsun. Burada kıyılan nikâhlar Allah onların hepsini bir yastıkta kocatsın. Bu merkezde kültürün gümbür gümbür sergilendiği bir merkez olsun” dedi. Konuşmaların ardından merkezin yapımına katkıda bulunanlara plaket verildi. 

FERHAT GÖÇER COŞTURDU

1 Eylül Cumartesi akşamı gerçekleştirilen açılışta ise sahneye ünlü sanatçı Ferhat Göçer çıktı. Göçer, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı’nın açılışına katılan binlerce Denizlili’ye unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser akşamında Merkezefendililere seslenen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “ Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu, bugüne kadar hep sizler için çalıştı. Hep beraber kenetlendik ve bugün Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayımızın açılışında büyük bir coşku olduğunu görüyoruz. Merkezefendimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikâh Sarayı hizmete sunuldu.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi