27 Temmuz 2022 Çarşamba

CHP’li gençlerden iktidara 5 vaat

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, basın açıklaması yaptı. CHP’li gençler, açıklamanın ardından 5 vaadin yer aldığı broşürleri AK Parti İl Başkanlığına gönderdi. Vaatlerin içerisinde üniversite öğrencilerinin eğitim hayatını kolaylaştıracak ve öğrencilerin sosyal hayata daha rahat katılımını sağlayabileceği maddeler yer aldı.

27-07-2022 11:22:28
Geçtiğimiz hafta içerisinde üniversite mezunlarının KYK borçları ile alakalı olarak merakla beklediği sevindirici açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Erdoğan kredilere uygulanan faizlerin tamamının silindiğini ifade ederek öğrenci ve mezunların yüreğine su serpmişti. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, hükümetin almış olduğu bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz haftalarda KYK borçlarının geri ödemelerinin açıklanmasının ardından Gençlerin Demokrat Amcası, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” şeklindeki çağrısı ve çabalarının ardından iktidarın KYK borçlarının faizlerine yönelik yapmış olduğu çalışmayı eksik de olsa memnuniyetle karşıladık. Doğduğu topraklarda doymak isteyen, iyi bir eğitim alıp memleketine hizmet etmek isteyen, eğitim alabilmek için borçlanmak zorunda kalan, devletin kendilerine en açık ifadesiyle tefecilik yapmaya çalıştığı milyonlarca KYK borçlusu genç arkadaşımız adına Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na tekrar teşekkür ediyoruz. Teşekkürler Kılıçdaroğlu” dedi.
“Torpile kökten son verilecek”
KYK borçlarının sıfır faizle yapılandırılmasının, faizsiz ve taksitli geri ödeme sürecinin işe başladıktan sonra uygulamaya konulmasının CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinden biri olduğunu belirten Odabaşıoğlu, gençlik kolları olarak 5 vaat belirlediklerini ve bunları AK Parti İl Başkanlığı’na gönderdiklerini ifade ederek, “AK Parti’ye sesleniyoruz; Kısa da olsa hala zamanınız varken sizleri diğer 5 vaatimizi de hayata geçirmeye davet ediyor ve bu vaatlerimizi tekrar söylüyoruz: Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak. Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak” dedi.
Serhat KÖSE
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi