1 Mayıs 2024 Çarşamba

Mert Fırat, lise öğrencileriyle buluştu

İstek Denizli Okulları önemli bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. Kalkınma İçin Küresel Hedefler Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat, lise öğrencileriyle buluştu.

01-05-2024 14:50:12

İstek Denizli Okulları önemli bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. Okulun konferans salonunda lise öğrencilerine yönelik Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Hedefler Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat'ı "Sanatın İzinde Sürdürülebilirlik- Kalıcılığı Keşfetmek" konulu söyleşiye katıldı. Söyleşiyi İstek Denizli Okulları Kurucusu Nihan Özel, kampüs müdürü Nevzat Neyzen Gökcen, anaokulu müdürü Şeminur Sırlan, ilkokul müdürü Arzu Aksoy, ortaokul müdürü Zerrin Öztürk, fen lisesi müdürü Burak Çeven, Anadolu lisesi müdürü Eray Dökmeci, ölçme değerlendirme koordinatörü Metin Özaltun ve uygulamalı dersler müdür yardımcısı Ahmet Keskin’ de okulun lise öğrencileriyle birlikte dinledi. 
Küresel hedefleri anlattı
Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Hedefler Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat'ı "Sanatın İzinde Sürdürülebilirlik- Kalıcılığı Keşfetmek"  konulu söyleşi için okulda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan kampüs müdürü Nevzat Neyzen Gökcen, ‘Uluslararası organizasyonlarda gönüllü olarak çalışan sanatçı Mert Fırat, okulumuzun lise öğrencileri ile bir araya geldi. Söyleşi de Mert Fırat öğrencilere Birleşmiş Milletlerin kadın hakları, çocuk hakları, sürdürülebilir tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler verdi.  Özellikle sanat kooperatifleri ve eğitimin önemi üzerine öğrencilere önemli bilgiler aktaran Fırat, evrensel düzeyde yapılan çalışmalarla ilgili öğrencilere ne gibi görevler düşebileceğini, dünya barışının ve dezavantajlı toplumların kalkındırılabilmesi için sivil toplum kuruluşlarına, sanatçılara ne gibi görevler düşeceğini anlattı. Okulumuz öğrencilerimizden 24’ü zaten Birleşmiş Milletlerin yapmış olduğu organizasyonlarda görev alıyor. Mert Fırat, bu akşamda Denizli halkına yönelik Metin Akpınar’ın kaleme aldığı ‘Deli Bayramı’ oyununu sergileyecek. Mert Fırat’ı okulumuzda ağırlamaktan büyük onur duyduk. Kendisine değerli bilgilerini, fikirlerini öğrencilerimizle de paylaştığı için çok teşekkür ediyorum’ dedi. Sevcan ÇİFTÇİ

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi