Denizli’de Zorunlu Hizmet Bilmecesi

​Eğitim Gücü Sen Çal İlçe Başkanı Simge Kara Atalay, Çal ilçe merkezi ve İsabey Mahallesi'nin zorunlu hizmet bölgesi dışında tutulmasına karşı açıklamalarda bulundu.

21-03-2023 12:35:25

Başkan Simge Kara Atalay yaptığı açıklamada, “Denizli'nin zorunlu hizmet bölgesi olan ilçeleri Çameli, Beyağaç, Babadağ, Baklan, Güney ve Bekilli'dir. Çal ilçesi Denizli'ye 63 kilometre iken, Çal'ın komşusu olan Baklan ilçesi Denizli'ye 60 kilometre, yine Çal'ın başka komşusu olan Güney ilçesi Denizli'ye 70 kilometredir. Bütün bunlara rağmen Çal ilçe merkezi ve İsabey mahallesi dışında Çal'ın tüm mahalleleri ise zorunlu hizmet kapsamında” dedi.
​Eğitim Gücü Sen Çal İlçe Başkanı Simge Kara Atalay yaptığı açıklama da, “Çal'a komşu ilçelerin gerek coğrafi koşulları gerek sosyoekonomik düzeyleri gerekse nüfusları Çal ilçesiyle aynı şartlardadır. Şartlar birbirine bu kadar yakınken, Çal ilçe merkezi ve İsabey Mahallesi'nin zorunlu hizmet kapsamında olmamasından dolayı öğretmenlerimizin Çal ilçesini tercih etmemektedir. Bu ilçemizde çalışan birçok öğretmenimiz en kısa sürede başka bir ilçeye tayin istemekte ilçede sürekli bir öğretmen yer değişikliği oluşmaktadır. Bu sebepten öğrencilerin eğitimi olumsuz etkileniyor, öğrenciler ile öğretmenler arasında eğitimde süreklilik sağlanamıyor. Kalıcı bir yapı oluşmamasından dolayı sadece okul ortamı değil, ilçenin ekonomisi ve refahı da olumsuz etkileniyor” dedi.
​“Olumsuzluklara neden oluyor”
Başkan Atalay, “İlçenin hareketlenmesinde, yeni iş yerlerinin açılmasında ve istihdamın artmasında memurların özellikle de öğretmenlerin katkısı büyüktür. Yaşanan zorunlu hizmet bölgesi sorunu sebebiyle sosyalleşemeyen, saatlerce yol çeken ve maddi karşılığını almakta zorlanan öğretmen bir an önce zorunlu hizmet yeri olan başka bir yere veya şehir imkanları daha gelişmiş bir yere tayin istiyor. Bu durum ilçenin hem eğitim hem sosyal hem de ekonomik olarak gelişiminde olumsuzluklara neden oluyor” dedi.
“Takipçisi olacağız”
Eğitim Gücü Sen Çal İlçe Başkanı Simge Kara Atalay, açıklamasının sonunda, Çal'ın komşu ilçeleri yıllardır zorunlu hizmet kapsamındayken Çal ilçe merkezinin ve İsabey mahallesinin zorunlu hizmet kapsamında olmamasının kabul edilebilir olmadığını, Çal ilçesinin tamamının zorunlu hizmet kapsamına alınması gerektiğini, konu ile ilgili eğitim çalışanlarından gelen bu talebi Eğitim Gücü Sen Denizli Şubesi olarak resmi kanallardan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettiklerini ve bu sorunun giderilmesi için gerekirse bakanlık nezdinde girişimlerde bulunacaklarını ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.   Sevcan ÇİFTÇİ​​​​

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi