25 Temmuz 2022 Pazartesi

İlçede yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar var

Mart ayında yaşanan Acıpayam depreminin yaralarını sarmaya çalışan Denizli bu kez Bozkurt’ta yaşanan iki ayrı depremle sarsıldı. Saat 14.19’da yaşanan 4.2 büyüklüğündeki sarsıntının ardından merkez üssü Bozkurt’un Mecidiye Mahallesi olan 5.7 büyüklüğündeki ikinci deprem meydana geldi. Depremde ilçedeki bir binanın duvarı Bozkurt Belediye binasının üzerine devrildi.

08-08-2019 15:43:02

Denizli kent merkezinin yanı sıra çevre illerde de hissedilen ikinci büyük deprem Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Bozkurt’un Mecidiye Mahallesi’nde meydana geldi. Kent merkezinde yaklaşık 15 saniye hissedilen depremde vatandaşlar panik içinde binaları terk edip, kendilerini sokağa attı. Boğaziçi Üniversitesi depremin büyüklüğünü ilk olarak 6.5 olarak açıkladı, ardından 5.7’ye revize etti. Depremin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği bilgisini ise 8 kilometre olarak düzeltti. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak açıkladı. 

Depremle sarsılan Bozkurt’ta yıkım meydana geldi. Belediyenin hemen yanında bulunan binanın duvarı Bozkurt Belediyesi’nin üzerine çöktü. Depremin merkez üssü olan Mecidiye Mahallesi’nde de evlerde hasar olduğu bilgisine ulaşıldı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, depremin hemen ardından tüm ekiplerin ilçenin dört bir yanına dağıldığını söyledi. Belediyenin hemen yanında bulunan binanın duvarının, hizmet binasının üzerine çöktüğünü belirten Başkan Birken Çelik, ilçedeki genel duruma ilişkin henüz net bilgilere sahip olmadıklarını söyledi. Bu arada korku ve panik nedeniyle 6 kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi