Farkındalık oluşturmak ve donör ihtiyacına dikkat çekmek için

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle, farkındalık oluşturmak ve donör ihtiyacına dikkat çekmek için poliklinik girişinde stant açıldı. Etkinlikte lösemili çocuklarla pasta kesildi.

17-02-2017 10:38:10

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü nedeniyle açılan standa PAÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Çocuk Hematoloji Bölümünde görevli sağlık personeli ve  tedavi gören lösemi hastaları katıldı. Açılışta pasta kesildi ve çocuklara lösemi ile ilgili bilgi içeren balonlar dağıtıldı. 

Stantta  donörlükle ilgili bilgi, broşür ve afişler dağıtılırken, Kızılay’a verilecek üç tüp kan ile donör olunabileceği bilgisi aktarıldı.

PAÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, “Kanser vakaları dünyada ve Türkiye’de hızla artmaktadır. Koruyucu önleyici tedavilerin yetersiz olması nedeniyle toplumdaki bireyler yeterince bilinçlendirilmedikleri için yaşam biçimi insanları ister istemez bu sürece doğru sürüklemektedir. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve mücadele edilmesi gerekmektedir” dedi. 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi