Köpeğin 2 aydır bu durumda olduğunu öğrenen genç adam, tedavisi için Beyağaç ilçesinden Muğla’ya kadar çalmadık kapı bırakmadı, ancak bir destek bulamadı. Kendi imkanlarıyla tedavi edilmesi için sokak köpeğini Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne getiren Karauzun, “Onlarda can taşıyor. Köpeğin durumunu gördüğümde yaşadığım üzüntüyü anlatamam. Yaptığım şeyin büyütülecek bir durumu yok. Her insanın yapması gereken bir görev. İnşallah kısa zamanda iyileşecek” diyerek insanlığın ölmediğini bir kez daha gösterdi. Klinikte veteriner hekimler yaralı hayvanı iyileştirmek için tedavi sürecini başlattı.
Toplumda sokak hayvanlarına karşı bilincin artmasına, sevgi ve şefkatle bakışta yükselişe rağmen, yaşanan duyarsızlıklarda kamuoyuna yansıyor. Denizli’nin en uzak ilçelerinden birisi olan Beyağaç’ta yaşanan olayda hem bu duyarsızlığa örnek olurken, “İnsanlık ölmemiş” dedirtende bir hikayeye de sahip. 2 ay önce bir aracın çarpması sonucu kırıklar nedeniyle arka iki ayağını kullanamayan sokak köpeği adeta ölüme terk edildi. 2 ay boyunca sürünerek yaşamaya çalışan ve durumu çok kötü olan hayvana ise, kimse ilgi göstermedi. Evine giderken köpeği gören ve durumu hakkında bilgi edinen 28 yaşındaki Oğuz Karauzun, sokak hayvanına yardım eli uzattı. Köpeği koruması altına alan ve tedavisi için Beyağaç ilçesinden Muğla’ya kadar çalmadık kapı bırakmayan, hayvan koruma derneklerine ulaşan genç adam, ancak bir destek bulamadı. Denizli merkezde bir arkadaşına ulaşan ve durum hakkında bilgi veren Karauzun, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde köpeğin tedavi edilebileceğini öğrendi. İşinden izin alarak kendi imkanlarıyla sokak hayvanını Denizli’ye getiren genç adam, klinikte veteriner hekimlere köpeği emanet etti.
“DURUMU İÇLER ACISI”
Tek isteğini yaralı köpeğin iyileşmesi olduğunu belirten Karauzun, “Yaralı köpeğin durumunu gördüğümde içim cız etti. Yaşadığım üzüntüyü anlatamam. Onlarda can taşıyor. 2 aydır bu haldeymiş. Kimse ilgi göstermemiş. Kendi imkanlarımla koruma altına aldım ancak, tedaviye ihtiyacı vardı. Çalmadık kapı bırakmadım, telefonla bilgi almaya çalıştım. Ancak destek bulamadım. Sonrasında bir arkadaşımın önerisiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde tedavisinin olabileceğini öğrendim. Arkadaşımdan aldığım ödünç araçla işimden izin alarak Denizli’ye geldim. Kliniğe yaralı hayvanı teslim ettim. Burada inşallah kısa zamanda yapılacak tedaviyle iyileşecek. Tek isteğimde bu. Yaptığım şeyin büyütülecek bir durumu yok. Her insanın yapması gereken bir görev” dedi. Klinikte veteriner hekimler yaralı hayvanı iyileştirmek için tedavi sürecini başlattı.