25 Temmuz 2022 Pazartesi

30 ev ve 3 camide hasar var

Denizli Valiliği, bu sabah saat 09.34’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı olduğu, 3 camide hasan oluştuğu, 3 vatandaşın ise hafif yaralandığı belirtildi.

20-03-2019 13:06:31

Valilik’ten yapılan açıklamada, “20 Mart 2019 tarihinde saat 09.34 de merkez üstü Acıpayam ilçesi Yeniköy Mahallesi olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır” denildi.

Açıklamada,  depremde Karahüyük, Oğuz ve Uçarı Mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı, yine bazı mahallelerdeki evlerde çatlaklar ve baca yıkılmaları oluştuğu,  bazı mahallelerde de ahırlar yıkıldığı, 2 büyükbaş hayvan telef olduğu, Alaattin, Kurtlar ile Oğuz Mahallelerindeki 3 camide hasar oluştuğu tespit edildiği,  hasar tespit çalışmaları devam ettiği belirtildi. Depremde can kaybı yaşanmadığı, üç kişinin hafif yaralandığı da belirtildi. 

Acıpayam’da okulların tatil edildiğinin vurgulandığı açıklamada, Valilik koordinasyonunda, ilgili tüm kurumların  eşgüdüm içerisinde çalıştığı,  ortaya çıkan ihtiyaçların anında giderildiği de vurgulandı.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi