7 Aralık 2024 Cumartesi

HANGİ SINIFTANSINIZ

Hüseyin Güdücü

21-09-2016
Bize yazmak için tıklayınız.

           İnsanın enerjisi, bir hale şeklinde vücudunun sınırında belirir. Aura denilen bu haleyi herkes göremez. İnsan aurasını net görebilen, büyük bir astrolog, Buda ile karşılaşmış. Onun durgun bir göl gibi sessiz, saf, derin aurasını, güzel, duru gözlerini, tepeden tırnağa zarafetini görünce, donakalmış. Buda’nın ayağına kapanarak, “Astroloji ve el falı biliyorum. Ömrüm boyunca insan tiplerini inceledim, ama senin gibi biriyle hiç karşılaşmadım. Sen hangi tipe giriyorsun?  Ortalama insanlara hiç benzemiyorsun.Sanki yer çekimi seni etkilemiyor.  Yeryüzüne inmiş bir tanrı mısın?Sen kimsin?” demiş. 

            Buda, “Ben tanrı değilim,” demiş.

            “Sen de bir başkalık var, tanrı değilsen bile tanrının elçisi olmalısın,” demiş Astrolog. “Ben Tanrı’nın elçisi değilim,”diye cevap vermiş Buda. İyice şaşıran Astrolog, “O zaman sen kimsin? Ne tür bir adamsın? Seni hangi kategoriye koymak lazım?” Buda “Ben adam ya da kadın değilim,” demiş. Kafası iyice karışan Astrolog, “Yoksa sen bir hayvanın ya da bir gül ağacının ruhunu mu taşıyorsun? Ne olur söyle bana sen kimsin?” diye ısrar edince, Buda, “Ben farkındalıktan başka bir şey değilim. Beni sınıflandıramazsın, çünkü sınıflandırmaların hepsi hayal mahsulüdür,” demiş.

            Buda kendisini,‘farkındalık,’ olarak tanımlıyor. Ortalama bir insan kendini tanımlarken; milliyetini, dinini, ırkını, cinsiyetini, mesleğini, yaşını, siyasi görüşünü, fiziki özellikleri, vb gibi bilumum ayırt edici özelliklerini kıstas alıyor.

            Ortalama insanın kıstas aldığı özellikler, insanların birbirinden farkını belirliyor. Bu farklılıklar insanlara, \'o\' farklı, ben farklıyım görüşünü benimsetiyor. ‘O benden farklı,’ düşüncesi; aslında ‘o’ dediğimizin, bir insan olduğunu gerçeğinin üstünü örtüyor. Bu örtü, benden farklı olan benden uzak olsun düşüncesini besliyor ve düşmanlıklar doğuyor.

            Düşmanlıklar doğuran bu farklılıkları insanlara acaba kim öğretti? Neden bizler ‘hepimiz insanız,’ demek yerine sınıflara ayrıldık? İnsanların birbirine düşman olmasından, kimler ne gibi faydalar gördü? Birileri bundan faydalanırken, ortalama insan bundan ne kaybetti? Bütün bunların cevabı basit, insanları kolayca etkileyebilmek, yönlendirebilmek, yönetebilmek isteyenler bu farklılıkları benimsettiler.

            Sözü edilen insanlar arası farklar, özde değil, sadece görünüşte. Her insanın bir kalbi, bir ruhu var, hepsinin kanı kırmızı, bütün insanlar özde aynı. Bizler bunu tamamen unuttuk ve kim hangi sınıftan onu anlama peşindeyiz.



 

 

YORUM YAZ
BU YAZI HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ
Hüseyin Güdücü - Diğer Yazıları
Bütün Hüseyin Güdücü Yazıları