10 Eylül 2022 Cumartesi

“Türkiye’nin ihtiyacı olan güç CHP’dir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınlayan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Türkiye, kutuplaştıran değil kucaklayan bir anlayışa ve birleştirici güce ihtiyaç duyuyor. Bu güç; devrimlerin, ilklerin, aydınlanma ve mücadelenin sembolü olan CHP’dir. Bu güç; yargı bağımsızlığını savunan, hukukun üstünlüğünü hakim kılacak olan, özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracak olan CHP’dir” dedi. 

10-09-2022 13:03:32

‘Bize katılın’ çağrılarına kulak veren yeni üyeleri ile birlikte büyüdüklerini ifade eden Gülizar Biçer Karaca, “Emperyalist güçlere karşı verilen dünyaya örnek bir Kurtuluş Mücadelesinin onurlu mirasçıları olarak bizler; kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nın “Bize Katılın” çağrısına cevap veren ve CHP ailemize katılan yeni üyelerimizle birlikte her geçen gün büyüyerek, güçlenerek aydınlık geleceğe yürüyoruz. 100. yılında Cumhuriyetimiz demokrasiden uzaklaştırılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki siyasi iktidar; toplumsal kutuplaşmayı derinleştiriyor, ikilikler üzerinden herkesi birbirine düşman etmekten besleniyor. Hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı tek kişilik hükümet sisteminin demokratik yollardan sona ereceği günler yakındır. Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla yürürken Cumhuriyetimizi yeniden demokrasiyle buluşturacağımız günlerin heyecanını 85 milyon yurttaşımızla paylaşıyoruz” dedi. 

“Yılmayacağız, yorulmayacağız, durmayacağız”

Toplumsal barışın mümkün olduğunu belirten Karaca, “Günübirlik politikalara teslim olmayacağımızı, farklılıklarımızla bir arada yaşadığımız, toplumsal barışı mümkün kıldığımız günleri var edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi olarak; adalete susamış milyonlara, baskı ve sansürle susturulmaya çalışılan toplumun farklı kesimlerine haklarının teslim edilmesi için, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için çalışıyoruz. Tarihi sorumluluklarımızı yerine getirirken yılmayacağız, yorulmayacağız, durmayacağız. Geçmişinden aldığı güçle geleceğe umudu örgütleyerek yürüyen bizler, tüm saldırılara, karalamalara, algı oyunlarına ve anti kampanyalara sığınan zavallı bir zihniyete bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

“Birleştirici Güç: CHP”

Türkiye’nin kutuplaştıran değil kucaklayan bir anlayışa ve birleştirici güce ihtiyaç duyduğunu söyleyen Karaca, “Bu güç; Cumhuriyetin yılmaz savunuculuğundan asla vazgeçemeyecek olan CHP’dir. Bu güç; köklü tarihinde olduğu gibi bugün de gelecekte de demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmaya devam edecek olan CHP’dir. Bu güç; devrimlerin, ilklerin, aydınlanma ve mücadelenin sembolü olan CHP’dir. Bu güç; yargı bağımsızlığını savunan, hukukun üstünlüğünü hakim kılacak olan, özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracak olan CHP’dir. “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kuruluşun ve kurtuluşun tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partimizin 99. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı. Serhat KÖSE

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi