PAÜ’nün internet alt yapısı yerli teknolojiler ile koruma altında

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Pamukkale Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Netinternet Bilişim Teknolojileri Firması arasında, PAÜ’nün dijital alt yapısının iyileştirilmesi ve çeşitli nedenlerle internet erişiminde yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek adına protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Netinternet Bilim Teknolojileri A.Ş. yıllık değeri yaklaşık 150 bin TL olan bu hizmeti Pamukkale Üniversitesi’ne hibe etmiş oldu.

03-02-2021 11:16:58

PAÜ ve Pamukkale Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş arasında yapılan ve internet erişiminde yaşanabilecek sorunların önüne geçilebilmesine yönelik hizmet alımına ilişkin protokol; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal arasında imzalandı. İmzalanan bu protokol ile Netinternet Bilim Teknolojileri A.Ş. yıllık değeri yaklaşık 150 bin TL olan bu hizmeti Pamukkale Üniversitesi’ne hibe etmiş oldu.
Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ile Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı katıldı. 
Başka hiçbir devlet üniversitesinde olmayan alt yapısal özelliklere kavuştu
Pamukkale Teknokent bünyesinde, Netinternet Bilim Teknolojileri firması tarafından geliştirilen %100 yerli Netinternet WAF (Web Application Firewall) servisi aracılığı ile korumaya alınan PAÜ’nün internet alt yapısı, siber saldırılar ve olası diğer erişim sorunlarına karşı güçlendirildi. Denizli’nin en yüksek internet alt yapı kapasitesine sahip olan şirketin tüm olanaklarını kullanarak tamamen ücretsiz olarak vereceği bu hizmet ile artık kendi otonom (ASN) numarasına sahip olan PAÜ, internet alt yapısı konusunda başka hiçbir devlet üniversitesinde olmayan alt yapısal özelliklere, çok operatörlü bir internet yedekliliğine kavuşmuş oldu. 
İmzalanan protokol ile ilgili olarak açıklama yapan Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal şunları söyledi. “Denizli’nin en değerli markası, ilim irfan yuvası, başarılı profesörleri ve akademisyenleriyle son dönemde sürekli göğsümüzün kabarmasına sebep olan Pamukkale Üniversitemize internet erişiminde ve siber saldırılarda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için Netinternet olarak hizmet vermeye başladık. Netinternet olarak Türkiye’nin en çok web sitesine ev sahipliği yapan veri merkezi olmamızın verdiği güç ile şirketimizin tüm olanaklarını tamamen ücretsiz olarak Pamukkale Üniversitesi’ne kazandırdığımız için oldukça mutlu ve gururluyuz. Bu süreçle ilgili olarak, bizlere güvenen ve üniversite internet alt yapısını emanet eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Necip Atar’a teşekkür eder, süreci yöneten ve alt yapı noktasında yardımcı olan Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mesut Aydınlı’ya iş ortaklıkları için teşekkürlerimizi sunarız. Son olarak alt yapının kurulması sürecinde uzun saatler mesai yapan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanlarına da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.”
Rektör Kutluhan: “Üniversitemizde yerli teknolojilerin kullanılmasına öncelik veriyoruz”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde internet erişiminin kesintisinin devam etmesi büyük önem arz etmektedir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Üniversitemizin mevcut fiziki ve teknik alt yapılarını analiz edip iyileştirme süreçlerini hızla başlattık. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecinde, internet erişimi konusunda herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamaları adına Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş. ile bir hizmet alım protokolü imzaladık. %100 yerli geliştirilen teknoloji ile koruma altına alınan internet alt yapımızın başka hiçbir devlet üniversitesinde olmayan alt yapısal özelliklere kavuşmuş olmasından dolayı son derece mutluyuz. Teknokentimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş. firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Osman Makal’ın şahsında firma yetkililerine ve yoğun mesai harcayan Üniversite personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin yerli ve milli teknolojiler alanında yaptığı çalışmalara katkı sunma gayreti içinde olan Üniversitemizde yerli teknolojilerin kullanılmasına öncelik veriyoruz.” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi