25 Temmuz 2022 Pazartesi

OSB ‘de Robotik Kodlama Eğitimi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Etkin Teknolojiler  işbirliğiyle bölge çalışanlarının çocuklarına Robotik Kodlama eğitimi verildi.

08-09-2018 11:05:04

Etkin Teknolojiler şirketi uzmanları tarafından Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü personelinin 11 - 15 yaş aralığındaki çocuklarına yönelik düzenlenen “Etkin Bot Robotik Kodlama ve Arduino 1.0 Temel Elektronik” eğitimi DOSTEM Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde başladı. Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, açılan kurs ile çocukların eğitimine katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Burada öncelikle kodlama öğreniyorlar. Böylece onların matematiksel ve algoritmik zekâları gelişiyor. Aynı zamanda tasarım yetenekleriyle kendilerini keşfediyorlar. Bu eğitim özel okullarda verilen ciddi bir eğitimdir. Bölgemiz çalışanlarının çocukları buraya gelerek kendilerini geliştirip bilgilerini artırıyor. Hayal güçleriyle beraber teknolojiyi de kullanarak mühendisliğe adım atıyorlar" dedi.

Etkin Teknolojiler kurucusu Mustafa A. Güner ise, eğitimin amacının çocukların robotik bilimiyle tanışmasını sağlamak, el becerilerini, analitik düşünce yeteneklerini geliştirmek ve robotik kodlama algoritmasının temellerini öğrenmesi olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi