Merkezefendi Belediyesi sonunu getiremedi

­­Geçtiğimiz hafta iç sahada aldığı Bahçeşehir Koleji galibiyeti ile havaya giren Yukatel Merkezefendi Belediyesi, 3. Periyodunda 16 sayı geriye düştü maçın son periyodunda skoru 76-76’ya getirse de mağlubiyetten kurtulamadı. Arca’nın son bölümde 5 faulle oyun dışı kaldığı mücadelenin son bölümünde hücumlardan boş dönen temsilcimiz rakibine 89-81 yenilerek kötü dış saha performansını sürdürdü.

13-03-2023 11:01:40

Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci Haftası’nda İstanbul Gazanfer Bilgi Spor Salonu’nda iç sahada son 3 maçını kazanan (Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Gaziantep Basket) ve kötü başladığı sezonda çıkışa geçerek düşme hattından sıyrılan ONVO Büyükçekmece ile karşı karşıya gelen Yukatel Merkezefendi Belediyesi ilk periyodunu başa baş götürdüğü, üçüncü çeyrekte ise bir ara 16 sayı geriye düştüğü mücadelenin son çeyreğinde skoru eşitlemesine rağmen maç sonunu iyi oynayamadı ve mücadeleyi 89-81 kaybetti.
Rogkavopoulos’un double-double’ı mağlubiyeti önleyemedi
Rakip Büyükçekmece’de özellikle yıldız ABD’li Crawford’un (toplamda 29 sayı) 3 sayı çizgisinin gerisinden etkili oyunuyla sürekli skor üstünlüğünü elinde tutan ev sahibi, Sajus ve yeni transfer Briante Weber’in skorer oyunuyla sonuca gitmeyi başardı. Temsilcimizde ise ilk maçında geçtiğimiz hafta maçın en skorer ismi olmayı başaran yeni transfer Rathan-Mayes, 3 sayı çizgisinin gerisinden 3 atışta isabet sağlayamazken, 7’de 2 saha içi isabeti ve 6’da 3 serbest atış isabeti ile sadece 7 sayı üretebildi. Kanadalı’nın etkisiz görüntüsü mağlubiyeti hazırlarken, Yukatel Merkezefendi Belediyesi’nde Andrew Harrison mağlubiyete rağmen attığı 20 sayı ile Denizli kariyerinin en iyi maçını oynadı ve Crawford’un ardından maçın en skorer ikinci oyuncusu olmayı başardı. Sakatlığını atlatan ve takıma dönerek uzun zaman sonra ilk deplasmanına giden Gielo ise fazla süre alamazken 5 sayıda kaldı. Yunan Rogkavopoulos 19 sayı 14 ribaund ise double-double yaparken, Hamilton ise 11 sayı ile diğer çift haneye çıkan isim oldu. Heidegger’in gidişi sonrası Zafer Aktaş tarafından daha fazla süre almaya başlayan Arca Tülüoğlu ise sadece 25 dakika süre aldığı İstanbul deplasmanında 17 sayı atarak dikkat çekti. Arca maçın son bölümünde 5 faul hakkını doldurarak oyun dışı kaldı. 
11’inci deplasmanda 9’uncu mağlubiyet!
Temsilcimiz aldığı bu sonuçla birlikte 20’nci maçında 11’inci mağlubiyetini alırken üst üste 4’üncü deplasman maçını da kaybetmiş oldu. Ayrıca temsilcimiz sezon başından bu yana deplasmanda oynadığı 11’inci maçında 9’uncu yenilgisini aldı. ‘Şehrin Efendileri’ 17 Mart Cuma günü ligin 21’inci haftasında Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda, ligin ilk yarısında Konya’da oynanan maçta 92-91 mağlup ettiği AYOS Konyaspor’la karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 19.00’da başlayacak.  

SALON: Gazanfer Bilge
HAKEMLER: Yener Yılmaz, Ziya Özorhon, Fatih Güler
ONVO BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL: Weber 16, Deshawn 4, Rivers 9, Crawford 29, Metehan Akyel 4, Sajus 19, Tayfun Erülkü 6, Can Maxim Mutaf, Yesukan Onar 2
YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BASKET: Mayes 7, Harrison 20, Rogkavopoulos 19, Hamilton 11, Ayberk Olmaz, Arca Tülüoğlu 17, Gielo 5, Doğan Şenli 2

Serhat KÖSE

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi