18 Mayıs 2023 Perşembe

KARDAN Projesi için bir araya geldiler

Üniversite Kariyer Merkezi çalışanları için Yenilikçi Kariyer Danışmanlığı Eğitimi’ne (KARDAN), Pamukkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni temsilen Arş. Gör. Yılmaz Hasret katıldı.

18-05-2023 12:02:54

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) tarafından 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen Üniversite Kariyer Merkezi Çalışanları İçin Yenilikçi Kariyer Danışmanlığı Eğitimi’nde (KARDAN), Pamukkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi de yer aldı. 
8-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen eğitimde 22 şehirdeki 25 üniversitenin kariyer merkezlerinde görev yapan öğretim elemanlarına yenilikçi kariyer danışmanlığı uygulamaları hakkında bilgi ve beceriler kazandırıldı. TÜBİTAK tarafından öğrencilerin araştırma ekosistemine olabildiğince erken dahil etme konusundaki motivasyonundan ve bu alandaki destek ve çalışmalarının görüşüldüğü eğitimde üniversite kariyer merkezlerinin bu kapsamdaki rolüne ve önemine değinildi. Öğrencilerin kariyer yolculuklarında eğitim, yetenek ve yönelimlerine uygun hedeflere etkin bir şekilde yönlendirmek için yenilikçi ve pratiğe dönük bir danışmanlık eğitimi alan üniversite kariyer merkezlerinde görevli öğretim elemanları ile programdan elde ettikleri çıktılar görüşüldü.
Kariyer merkezleri arasında ortak bir ağ oluşturmayı da hedefleyen proje, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ün katılımlarıyla gerçekleşen sertifika töreniyle sona erdi.  Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi