10 Kasım 2022 Perşembe

Karaca: “Eşitlik birimini engellemekle mi övüneceksiniz?”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de AKP ve MHP’li yöneticiler tarafından başlatılan kadın düşmanı ayrımcı açıklamalara sert tepki gösterdi. Karaca, “Eşitsizliklerin, dezavantajların giderilmesi için kanun önünde eşitlik ilkesine uygun bir adım atan belediyemize bir eşitlik birimi kazandırmayı engellemekle övünecek misiniz” diye sordu.

10-11-2022 14:21:07

“Merkezefendi Belediyesi “Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” ve “Sanat Eserleri Değerlendirme Komisyonu” kurma amacıyla Merkezefendi Belediye Meclis gündemine getirilen teklifi “sapkın”lık ve ahlak” ile özdeşleştirme anlayışının kabul edilemez olduğunu söyleyen Gülizar Biçer Karaca bir açıklama yayımladı. Karaca, “Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’ı hedefe koyanlar neye karşısınız? Kadının birey olmasına mı? Kadının eşit yurttaş olmasına mı? Kadınların anayasal güvence altındaki haklarına mı? Kadına şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirlere mi, kadın cinayetlerine mi? Her gün daha ileriye ve aydınlığa toplumun tüm kesimlerinden tüm kadınlar için kadınlarla birlikte politika yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Biz Cumhuriyetin kazanımlarıyla yönetim kademelerine gelmiş kadınlar olarak önümüze çıkan engelleri aşmasını biliriz. Kadın erkek eşitliğinin gerçek anlamda sağlanması için daha gidecek yolumuz ve yapacak işlerimiz var. Yoldan çekilin, gölge etmeyin yeter” dedi. 
“Size rağmen kadın mücadelesi kazanacak”
Merkezefendi Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sahip çıkan ifadeler de kullanan Karaca, “Hangi kaygı ve korku sizi “ucuz siyaset” yapıp kadınlar için gerekli hizmetlerin engellenmesine itiyor? Eşitsizliklerin, dezavantajların giderilmesi için kanun önünde eşitlik ilkesine uygun bir adım atan belediyemize bir eşitlik birimi kazandırmayı engellemekle övünecek misiniz? Tek adam aklıyla kadınlara ders vermeye çalışmaktan, toplumu kutuplaştırmaktan da vazgeçin. Size rağmen bu ülkede kadın mücadelesi kazanacak, haklarını ucuz siyasetinize malzeme yaptığınız, korktuğunuz, yok saydığınız kadınlar, sizi iktidarınızdan edecek” diyerek sözlerini noktaladı. Serhat KÖSE

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi