Karaca’dan Zolan’a konut alanı çağrısı

Sosyal konut konusuna Denizli özelinde farklı bir eleştiri getiren Karaca, ucuz konut şerhi olan 2 milyon metrekarelik sosyal konut alanının Denizli’de rant için pazarlandığını ifade ederek, “Düşündük ki madem bu kadar halktan yanasınız, madem bu kadar dar gelirli vatandaşlarımızı düşünerek “sosyal devlet”çilik oynamaya kalkışıyorsunuz. Rantı değil halkı seçin de görelim” dedi.

16-09-2022 11:21:53
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dar gelirliye sosyal konut projesini açıklamasının ardından siyasetin gündemine geçmiş yıllarda söz verilen 250 TL’ye ev konusu gelmişti. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Karaca, “Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eriyen oylarını durdurabilmek için milletin umutları ve hayalleri üzerinden buram buram oy hesabı kokan “konut” projesi açıklarken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dar gelirliye “ucuz konut şerhi olan 2 milyon metre karelik sosyal konut alanını rant için pazarlıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana" dedi.
Zolan’a “Satma Devret” önerisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; geride bıraktığımız günlerde Denizli’de sosyal konut satış yetkisiyle eleştirilerin odağına oturtulan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslendi. Sosyal Demokrat Belediye Başkanı Ali Marım’ın Denizli belediye başkanlığı dönemindeki “Umut” 1-2-3 adıyla başlatılan sosyal konut projesi hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; 2 milyon metrekarelik devasa alanın Milli Emlak’tan dar gelirli vatandaşlar için düşük ödemelerle ev sahibi olmaları için satın alındığını, bu devasa arazinin ucuz konut amacıyla kullanılması yönünde tapuda şerh düşüldüğünü belirtti. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın satış yetkisi alarak bu alanı ranta kurban etmesinin karşısında olduklarını belirten Gülizar Biçer Karaca, “Peki sonra ne oldu? Deprem bölgesi Denizli’de 5 kat imarlı bu alanı, 15 kata dek artırdı ve 5 adaya bölerek 2 milyon metrekarelik alanı satışa çıkarma yetkisi aldı. Başkan Osman Zolan satış için yetki aldı” dedi.
“Kamudan satın alınan yer TOKİ’ye devredilsin”
“Sosyal konut şerhiyle alınmış olan bu arazinin tahsis amacı ve tapudaki şerhe uygun olarak kullanılması gerektiğinden hareketle arazi için çağrı yaptım” diyen Karaca, “Madem AKP Genel Başkanı yüzyılın projesi diye sosyal konut projesi açıklıyor. Siz de Denizli’de kamudan satın alınan bu yeri TOKİ’ye devredin ki yoksul, dar gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olsun. Soru açık ve net: Zolan, rantı mı tercih edecek? O rantı bir yana bırakıp vatandaşın ev sahibi olmasının mı önünü mü açacak? Erdoğan bu sosyal konut projesini açıkladığında beklerdim ki Osman Zolan tahsis ediyorum desin. Başkan Zolan ne yazık ki “Umut”ları Ranta kurban etti” dedi.
“Kamu yararını tamamen unuttunuz”
Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin açtığı yürütmeyi durdurma talebinin göz önünde bulundurulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “CHP’li Belediye Başkanı Ali Marım zamanında toplu konut yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ve bedeli o dönem projeye dahil olan vatandaşlarca ödenen ve bağışlarla sağlanan arazinin satışa çıkarılmaması için Denizli kamuoyu ve meslek odaları da tepkili. Barınma hakkı en temel insan haklarından biridir. Bu arazinin de bu haktan mahrum ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gecekondu dönüşüm yönetmeliğine uygun kullanılması gerekirken milletin malını millete vermeme yetkisini nereden alıyorsunuz? Kamu yararını tamamen unuttunuz anlıyoruz ama Denizli’nin hakkını gaspeden başkan olmak istemiyorsanız tepkileri dikkate almanızı öneriyoruz” dedi. Serhat KÖSE
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi