Gençlerin sınav ücreti Büyükşehir’den

Denizli genelinde YKS’ye girecek 25 yaşını aşmamış tüm gençlerin sınav ücretlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin internet sitesindeki formu doldurarak, ÖSYM ödeme dekontlarını24 Mart’a kadar sisteme yükleyen gençler sınav giriş ücreti desteğinden yararlanacak.

11-03-2023 13:06:57

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz ocak ayında kent genelinde YKS’yebaşvuru yapacak 25 yaşını aşmamış tüm gençlerin üniversite sınavı giriş ücretlerini karşılayacaklarını müjdelemişti. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi,2023 YKS başvurularının başlamasının ardından resmi internet sitesindeYKS destek başvuru formu hazırladı. ÖSYM’ye sınav giriş ücretini yatıran gençler, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin https://apps.denizli.bel.tr/yksdestekbasvuru/ adresinde oluşturduğu formdaki bilgileri doldurup, sınav giriş ücreti ödeme dekontlarını (Pdf veya jpg dosyası formatında) sisteme yükleyecek. Dekontun sisteme yüklenmesinden sonra yapılacak, banka ve ÖSYM kontrollerin ardından ise Denizli Büyükşehir Belediyesi formda belirtilen banka hesaplarına söz konusu sınav ücretlerini yatıracak. YKS başvurularının 23 Mart’ta son bulacağı belirtilirken, Denizli Büyükşehir Belediyesinin gençler için sunduğu sınav giriş ücreti desteğine 24 Mart 2023’e kadar başvurmaları gerektiği işaret edildi. 
“Başarıya giden yolda Büyükşehir yanınızda”
Başkan Zolan, 2023 YKS’ye girecek Denizli genelinde 25 yaşını aşmamış tüm gençlerin üniversite sınavı giriş ücretlerini karşılayacaklarını ifade etti. 
“Genç Dostu Şehir” unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesinin her zaman geleceğin teminatı gençlerin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, gençlere seslenerek, “Başarıya giden yolda Büyükşehir yanınızda. YKS'ye girecek öğrencilerimizin sınav ücretini Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Hiçbir gencimiz hayallerinden, hedeflerinden mahrum kalmasın istiyoruz. Her şartta ve koşulda gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kimler başvurabiliyor?
Denizli’de ikamet edip lise veya dengi okullarda öğrenim gören öğrenciler ile lise veya dengi okullardan mezun olup da 25 yaşını bitirmemiş gençler, 2023 YKS’ye başvuru yapmaları halinde sınav ücretleri Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi