Erdoğan’ın ‘kader’ açıklamasına sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen patlamayı ‘kader’e bağlayan açıklamalarına sert tepki gösterdi.

17-10-2022 09:47:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü, ne bugünü, ne yarını hiçbir zaman ne yapmayacaktır, olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" sözlerine tepki gösteren CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “İş güvenliğinin riske atıldığı belirtilen Sayıştay raporu ortadayken, bu üzücü olayı kadere bağlamak, sorumluluktan kaçmaktır. Peygamberimiz bile ‘Önce deveni bağla, sonra Allah’a emanet et’ buyurmuş. Kader’den tabi ki kaçamayız ama raporlar ortadayken göz göre göre insanları ölüme göndermek, cinayettir” ifadelerini kullandı.
“Bu zihniyet değişmediği sürece…”
Çavuşoğlu açıklamasında, “Bu üzücü kazada sorumlu ne fıtrat, ne de kader planıdır. Ekmeğini kazanmak isteyen insanlarımızı iş güvenliğini hiçe sayarak göz göre göre ölüme yollayan, onları en ucuz ‘maliyet kalemi’ olarak kabul eden zihniyettir. Bu zihniyet değişmediği sürece, Neden günümüzde dünyanın kömür işleten diğer ülkelerinde bu tür kazalar olmuyor diye araştırmadığımız sürece, ülkeyi yönetenler sorumluluktan kaçmak için ‘kader’in arkasına sığındığı sürece, Soma’da madenci yakınlarına tekme atanlar ödüllendirildiği sürece dün Soma, bugün Amasra, yarın kim bilir nerede hayatını kaybeden madencilerimiz için üzüleceğiz? Temennimiz; ivedi bir şekilde gereken soruşturmaların tamamlanıp, gerçek sorumluların gereken cezaları alması ve tüm maden ocaklarında gerekli önlemlerin bir an önce alınmasıdır. Buradan bir kez dana bu elim kazada hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi