26 Ekim 2022 Çarşamba

Denizli’de güneş tutulması heyecanı

Denizli’de vatandaşlar, güneş tutulmasını meraklı gözlerle izledi. Çameli’de vatandaşlar tutulmayı isli camlar ve kaynak yaparken kullanılan koruma camı ile izledi.

26-10-2022 13:20:41

Türkiye'den de gözlemlenebilen parçalı güneş tutulması, öğle saatlerinde Çameli'de vatandaşlar tarafından meraklı bekleyişin ardından gözlemlendi. Çıplak gözle güneşe bakamayan vatandaşlar, isli cam ve kaynak makinesiyle çalışırken kullanılan camlarla güneş tutulmasını izledi.
Yılda 4 kez gerçekleşen ve ikisi Ay tutulması, ikisi ise Güneş tutulması olarak görülen tutulmalardan sonuncusu olan 25 Ekim parçalı Güneş tutulması, ülkemizden de izlenebileceği öğrenilince büyük ilgi gördü. Yılda iki ile beş arasında Güneş tutulması gözlemlenir. Bunlardan en çok ikisi tam tutulma olabilir. Güneş tutulması Dünya üzerinde dar bir koridor izler. Bu yüzden herhangi bir bölge için Güneş tutulması çok ender bir olaydır. Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayına Güneş tutulması deniliyor.  Serhat KÖSE

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi