Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim için tarih verdi

‘Seçim tarihi öne alınacak mı?’ tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. ''Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı'' diyen Erdoğan, seçim tarihi için ‘14 Mayıs’ı işaret etti.

19-01-2023 10:52:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada seçim tarihi için büyük bir ipucu verdi. Erdoğan, Rahmetli Adnan Menderes’in seçimi kazandığı 14 Mayıs 1950 tarihine atıfta bulunarak, “Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıtını verecek” dedi. 2023 yılının Türkiye Yüzyılı başlangıcı olduğunu dile getiren Erdoğan, ''2023 bizim için hem 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolü hem de yeni vizyonumuz 'Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır. Önümüzdeki aylarda yaşanacak seçimi önemli ve tarihi kılan da işte budur. Hayatımızda hiçbir seçim kolay olmadı. Her seçimde de sandıktan zaferle çıkmayı başardık. 2023 seçimlerine karşımızda oluşturulan ucube ittifakın hezeyanları ile uğraşarak hazırlanıyoruz” dedi. 
''Seçim 14 Mayıs'ta'' mesajı: ‘Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 6'lı masaya yanıtını verecek’
Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan büyük bir zaferle çıktığını hatırlatan Erdoğan, “Şimdi de 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere 'Yeter' diyecektir. Milli iradenin en yüksek makamı olan meclisimizden meydan okuyorum; ne yaparsanız yapın yine başaramayacaksınız” şeklinde konuştu.
6'lı masa eleştirisi
Erdoğan sözlerinin devamında, “Dünya küresel krizi konuşuyor bunlar masa krizi ile meşgul. 6'lı masa işi çıktığından beri oraya bulaşan herkesin çamur siyaseti yarışına girişmelerini esefle takip ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun komutanları hedef alan sözlerine de değinen Erdoğan, “Bir ülkenin ordusu komutanları savunma sanayii ürünleri kimler tarafından niçin hedef alınır diye düşünmeden edemiyor. Bir ülkenin ordusuna ve savunma sanayine ancak bunları kendine tehdit olarak görenler saldırır. Mesela Yunanistan'ın bu konudaki feveranlarını anlayabiliyoruz, PKK'nın feryatlarının sebebi yerindedir onu da anlıyoruz. Darbe yapan orduyu alkışlayanların terör örgütlerinin başını ezen orduya düşmanlıkları gayet tabiidir” ifadelerini kullandı.  İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi