24 Kasım 2022 Perşembe

Bir yaşam biçimi, bir ideal, bir tutkudur öğretmenlik

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, öğretmenliğin bir yaşam biçimi, bir ideal, bir tutku olduğunu söyledi. 

24-11-2022 14:10:06

“Vali Atik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik, toplumumuz ve ülkemiz için büyük hedefleri olan ve büyük hedefler sahibi nesiller yetiştirmek için mücadele eden bir ruha sahip olmak, evlatlarım dediği öğrencileri için örnek bir yaşam biçimi sunmak, geleceğe umutla bakan minik yüreklerin hayatlarını dönüştürme potansiyelini elinde tutan bir yol gösterici olabilmektir. Öğretmenlik, asla salt bilgiyi aktarmak değildir. Yavrularımızın çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ve özelliklerine sahip olabilmesi için; ilmi, hakikati, doğruyu ve güzeli bulabilmesi için kendi ömür sermayesini tüketen, tüm diğer meslekleri mümkün kılan, kutsal bir görevdir öğretmenlik. Ülkemizin dört bir köşesinde, bu kutsal görevi büyük fedakârlık göstererek yüreğindeki sevgi ve zihnindeki ilmin ışığıyla icra eden tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü yürekten kutluyorum.”

“Geleceğimizi şekillendiren mahir eller”

“Öğretmen; karanlık ve uçsuz bir dehlizdeki fener, sonu bilinmeyen tehlikelerle dolu bir yolda kılavuz, yalnızlık ve gayesizlik buhranına düşmek üzere olan bir genç için arkadaş, karanlık bir gecede kurulan hayallerin mavi gökyüzü altında gerçekleşmesine aracı olan bir hayat rehberidir. Öğretmen; hepimizin üzerinde büyük emeği olan ve gönlümüzde müstesna bir yer tutan, toplum için eğitim dünyasının vazgeçilmez unsuru, bizler için benliğimizi ve geleceğimizi şekillendiren mahir ellerdir. İnanıyorum ki öğretmenler, bütün dünya için her anlamda gelişmiş ve müreffeh bir topluma çıkan tüm kapıları açan yegâne anahtardır.“

“Ülkemiz öğretmenlerimiz sayesinde medeniyete yürüyecek”

Toplumumuzun gerçek mimarı, asil milletimizin istikbalini garantiye almak için durmadan koşan değerli öğretmenlerimiz! Kutsal görevinizi icra ederken tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün olduğu gibi bugün de, yarın da ülkemizi ve dünyayı şekillendirerek insanlığın mimarı olmaya devam edeceksiniz. Kalkınma yarışında bizlere gurur verecek, necip milletimizi gelişmiş milletler seviyesine taşıyacak nesiller yetiştirme konusunda yüreğini ortaya koyan sizlere güvenimiz tamdır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Toplumu gerçek amacına, gerçek mutluluğuna ulaştırmak için iki orduya gerek vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusudur.” Eğitim ordusunun kahraman neferleri olarak sizlerin, milletimizin âli menfaatlerini gerçekleştirme yolunda, kültürümüzü ve manevi değerlerimizi özümsemiş aynı zamanda evrensel değerlere de vakıf nesiller yetiştirmek için canla başla çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Hiç şüphe yoktur ki ülkemiz, idealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen ve geliştiren öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir.”

“Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevleri başında şehit düşen ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde, zor şartlar altında ilim ve irfanı, doğruyu ve güzeli, manevi değerlerimizi, evrensel ilkeleri yavrularımıza aşılamak için azim ve kararlılıkla görev yapan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü bir kez daha kutluyorum. Yüreğindeki insan sevgisini hiçbir vakit kaybetmeyen elleri öpülesi öğretmenlerimize saygı ve selamlarımı iletiyor; hepsine mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.” Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi