Bartın’da ölen işçi sayısı 41 oldu

Bartın Amasra'daki kömür madeninde Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen patlama ve sonrasında gelen can kaybı haberleri tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden ocağı patlaması sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralıları ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Koca son alınan bilgilere göre 41 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

17-10-2022 09:43:47

Bartın Amasra'da meydana gelen maden patlaması sonrası gözler facianın yaşandığı bölgeye çevrildi. Programını iptal eden ve patlamanın yaşandığı bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 41 madencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, 11 işçi yaralanırken 58 işçi de kurtarıldı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden ocağı patlaması sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralıları ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'daki maden faciasında yaralanan işçilerin durumu hakkında bilgi verdi.
"Cumhurbaşkanımız her hastamızı            yakinen takip ediyor"
Koca’nın açıklamaları şu şekilde: 
“5 hastanın durumu ciddi, ilk dört gün kritik, bütün arkadaşlarımız yoğun bakım ünitesinde süreci hassasiyetle takip ediyor. Ben de, Cumhurbaşkanımız da her hastamızı yakinen takip ediyor ve bilgi alıyor. Önümüzdeki 3 4 gün seyirlerini görmemiz gerek. Milletimizin başı sağ olsun, diyor ve bir an evvel vatandaşlarımızın taburcu olmasını diliyorum. Karbonmonoksit zehirlenmesi yaşanan hastamızın solunum cihazına bağlı değil, durumu aha iyi ama 3-4 gün oksijen tedavisine cevabıyla daha iyi olacağını düşünüyorum. Bartın'da şu an takip edilen 3 hastamız var. 2 veya 3 gün içerisinde tabucu edebiliriz. Erken saatlerde durumu ciddi olan 6 hastamızı 5'i yanık hastası 1 hastamız zehirlenme nedeniyle hızla uçak ambulansla yanık merkezine getirdik. Değerlendirmelerimizi yaptık. 6 hastamızın 5'inin durumu ciddi, solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65-80 arası değişmekte. Bir hastamızın nakli yapıldığında kalbi durduğu ve canlandırdığımız bir hastamızdı. Düne göre iyi ama ciddiyetini koruyor.”  Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi