“Ayağı toprağa basanlar iktidar olacak”

Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı Türkiye’nin sorunlarına çözüm önermeye devam ediyor. Tüm ülkede ve Denizli’de daha önce gerçekleştirdiği Üretim Devrimi Kurultaylarına bir yenisini ekledi. Honaz’da Üretim Devrimi Kurultayı düzenledi. İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, “Ayağı toprağa basanlar iktidar olacak” dedi.

29-07-2022 11:24:54
Yerel sanatçı Mehmet Dağlı’nın türküleriyle başlayan kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Honaz İlçe Başkanı Mahmut Pak’ın açılış konuşması ile devam etti. Pak, “Vatan Partisi olarak kurultaylarla çözüm yollarını gösteriyoruz. Herkesi çözümlere ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.
Kurultayı Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu yönetti. Çobanoğlu yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada 111. Üretim Devrimi Kurultayımızı düzenliyoruz. Sorunlarımız var ama sürekli sızlanmak yetmiyor, çözüm üretmek gerekiyor. Çiftçimizin, sanayicimizin bugün çözüme ihtiyacı var. İşte biz de çözüm sunuyoruz.”
Daha sonra söz alan Denizli Tarım Platformu Başkanı Veteriner Hekim İrfan Hatipoğlu 1980 sonrası uygulanan ekonomik politikaların üretimi yok ettiğini belirterek bu durumun gıda güvenliğimizi tehlikeye attığını söyledi. Hatipoğlu şunları söyledi: “Atatürk üretici milletin efendisidir demiş ama uygulanan yanlış tarım politikaları sonucunda hem efendiliği hem de üretimi bırakmak zorunda kaldı. Tüketim toplumu haline getirildik. Üretimden o kadar koptuk ki en küçük yerleşim biriminde yaşayan köylü 3-5 tavuk besleyip yumurta üretmek yerine marketten alır haline geldik.”
“Üretimde ve tüketimde israf önlenmeli”
“Hem üretim sırasında hem de tüketimde israf önlenmeli. Zor koşullarda üretilen ürünler kolayca heba edilmemeli. Örneğin 2020 yılında 63 üründe ürünün yüzde 10’u sofraya gelmeden israf edilmiş. Tarımda sorunların çözümü üretici örgütlenmesinden geçiyor. Bunun temeli de kooperatifçiliktir. Ancak son zamanlarda belediyelerin önderlik ettiği çok sayıda kadın kooperatifleri açıldı. Buralarda bir sorun var. Belediyenin amacı ile kadınların amacı her zaman tam örtüşmüyor. Belediye nasıl bir siyasi rant elde edebilirim diye düşünürken kadınlarımız nasıl gelir elde edebilirim diye düşünüyor. Kadınlarımızın örgütlü tarımsal faaliyete olan inancını yok etmeden gerekli doğru önderlikler yapılmalı.”
Denizli Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Ahmet Gündüz de yaptığı konuşmada tarımsal faaliyetin mutlaka planlanması gerektiğini belirtti. Gündüz ayrıca üreticinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Gündüz şu konulara vurgu yaptı: “Doğrudan destekleme üretene yapılmalı, Honaz’da bir fidan ıslah ve üretim merkezi kurulmalı, tarım sigortası desteklenmeli ve çiftçinin borcu silinmelidir. Üretimden satışa kadar hizmet eden ve devletin denetimi ve desteği olan kooperatifler kurulmalıdır. Ayrıca üreticilerin eğitimi gerçekleştirilmeli, bilinçli üreticiler olmalıdır. Devlet tarımsal girdilerin üretimini gerçekleştirmeli ve bunları çiftçimize en ucuz şekilde vermelidir. Yani devletin gübre fabrikası olmalı, bizi özel sektörün kar hırsından korumalıdır. Ülkede üretilen ürünlerin korunması gerekir. Benim ülkemde pamuk üretiliyorsa kimse dışarıdan pamuk almamalı alıyorsa da yüksek gümrük duvarları olmalı. Kentlere olan göç tersine çevrilmeli ve köylerde üretim çağında bireylerin sayısı artırılmalıdır. Çözüm için ayağı toprağa basanlar iktidar olmalı. Sözün kısası üretenlerin milli hükümeti olmadan sorun çözülmez. Gidiş o yönedir. Gelecek güzel günler yakındır.”
Soru cevap şeklinde devam eden kurultayda hayvancılık yapan Erkin Uysal söz alarak devletin baba olduğunu belirterek korunup kollayan evladın sonunda asi olacağını söyledi. Uysal çözümün devletçi ekonomide olduğunu ifade ederek ESK, TMO gibi kurumların piyasaya daha çok müdahale etmesini istedi. Uysal tüm zor koşullara rağmen vatanımızı ve halkımızı sevdiğimiz için üretime devam edeceğiz dedi. Haber Merkezi
YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi