13 Mayıs 2023 Cumartesi

15 Mayıs Milli Mücadele Yürüyüşüne davet

15 Mayıs 1919'da Denizlililerin düşmana “dur” demek için başlattığı Milli Mücadele Yürüyüşü 104 yıl aradan sonra yeniden yaşatılacak. Başkan Zolan, tüm hemşehrilerini 15 Mayıs Pazartesi günü Saat 17.15’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan başlayacak Milli Mücadele Yürüyüşüne davet etti.

13-05-2023 12:25:44

Denizlililer, 15 Mayıs 1909’da kentin unutulmaz destanının yazıldığı Milli Mücadele Günü’nü yine coşku ve heyecanla kutlayacak. Yunanlıların 15 Mayıs 1919’da İzmir'i işgal etmesinden kısa süre sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde milli mücadele ateşini yakan Denizli, 104 yıllık unutulmaz destanını aynı ruh ve heyecanla bir kez daha yaşatacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü Etkinlikleri 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 17.15’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın çelenk sunumunun hemen ardından saat 17.30’da ise Milli Mücadele Yürüyüşü yapılacak. Denizlililer, Atatürk Caddesi’ni takiben Kayalık Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı'na kadar Denizli Sancağı eşliğinde Milli Mücadele Yürüyüşünü gerçekleştirecek. 
Bayramyeri Meydanı'nda anma töreni düzenlenecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yapılacak kortejin ardından Bayramyeri Meydanı'nda anma töreni düzenlenecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Müftü Ahmet Efendi'nin 104 yıl önce Bayramyeri Meydanı’nda okuduğu fetvayı vatandaşlarla paylaşacak. 
Başkan Zolan’dan davet 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden kısa süre sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Denizli’de ayaklanan ecdadın şanlı bir tarih yazdığını söyledi. 
Türkiye'de işgale karşı ilk mitingin Denizli’de yapıldığını kaydeden Başkan Zolan, “Vatan sevdalısı Denizli’miz asla düşmana geçit vermeyerek İstiklal Mücadelesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında sapasağlam durmuştur “ dedi. 104 yıl önce gerçekleşen tarihe altın harflerle geçen şanlı destanı 104 yıl sonra aynı ruh ve heyecanla yeniden yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, tüm Denizlilileri şanlı destanı kutlamak için 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 17.15’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na davet etti.  Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi