30 Temmuz 2022 Cumartesi

Zeybekci, Ekonomi; Ramazanoğlu, Sağlık ve Gıda; Karabay, Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na atandı

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan 9 Politika Kurullarına üye atamaları tamamlandı. Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Nihat Zeybekci, Ekonomi Politikaları Kurulu, Sema Ramazanoğlu Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu, Mehmet Karabay ise Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliklerine getirildi.

10-10-2018 10:15:09

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları, Eğitim ve öğretim Politikaları, Ekonomi Politikaları Güvenlik ve Dış Politika, Hukuk Politikaları, Kültür ve Sanat Politikaları, Sağlık ve Gıda Politikaları, Sosyal Politikalar, Yerel Yönetimler Politikaları olmak üzere 9 Politikalar kurulu oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına ilişkin üye atamalarını içeren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Zeybekci Ekonomi Kurulu’nda 

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan 9 kuruldan biri olan Ekonomi Politikalar Kurulu’na atanan 10 üye arasında eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yer alıyor.  Kurul üyeleri ise şöyle:  Dr. Cemil Ragıp Ertem, Gülsüm Azeri, Hakan Yurdakul, Doç. Dr. Hatice Karahan, Korkmaz Karaca, Mehmet Ali Akben, Meltem Taylan Aydın, Nihat Zeybekci, Prof. Dr. Servet Bayındır, Yiğit Bulut

Ramazanoğlu, Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu’nda 

Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu’na atanan 7 Üye arasında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da var.  Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun da yer aldığı 7 kurul üyesi şöyle: Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın da atandığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu'da Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Zülfiye Füsun Kümet ve Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel. 

Karabay’a yeni görev 

Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na üye olarak daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olan Mehmet Karabay atandı.  Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nda Karabay ile birlikte Asım Aykan, Hayrettin Güngör, Dr. Hayri Baraçlı, Prof. Dr. Lütfi Akça, Oktay Saral, Refik Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Tarkan Oktay, Tuna Koç görev yapacak. 

Haber Merkezi 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi