3 Ağustos 2022 Çarşamba

Zayıflamak için Denizli’yi seçtiler

Son dönemde aşırı kilolarından kurtulmak isteyen  yabancı uyruklu bir çok kişi Denizli’yi tercih ediyor. Pamukkale Üniversitesi Hastanelerine başvuran Fransalı Salima Benasla ve Hollandalı Abdullah Aljundi, tüp mide ameliyatı oldu. 

27-12-2019 18:49:12

Obezitenin  tüm toplumlarda çok yaygın görülen bir sağlık sorunu olduğunu ve  giderek küresel bir epidemi halini aldığını söyleyen PAÜ Hastaneleri Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Raşid Aykota, Obezite Cerrahi Merkezi’nin sadece Denizli’den değil, yabancı insanları da zayflatmaya devam ettiğini belirtti. 

Aykota ,  yabancı uyruklu iki kişinin fazla kilolarından kurtulmak için Pamukkale Üniversitesi Obezite Cerrahi Merkezi’ne başvurduğunu belirterek, “Fransa’dan gelen Cezayir kökenli 101 kilo ağırlığındaki hastamız Salima Benasla  ve Hollanda doğumlu  111 kilo ağırlığındaki Abdullah Aljundi mide küçültme ameliyatı için PAÜ ‘ye  geldiler. Hastalarımız  ameliyat sonrası üçüncü gününde taburcu edildi. 27 yaşındaki Benesla ve 43 yaşındaki Aljundi,  hastanemizin ilk yabancı uyruklu obezite hastaları olup, ikisiyle de  çok keyifli bir süreç geçirdik” dedi. Ülkemizin son yıllarda sağlık turizmi açısından ilgi merkezi haline geldiğini söyleyen Aykota, PAÜ Hastanesinin sağlık turizmi kurumu belgesi ile az sayıda merkezlerden birisi olduğunu da bildirdi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi