Yönetimle birlikte istifa eden Yücel Yılmaz, İl Başkanlığı’na talip oldu

İYİ Parti’de geçen hafta topluca istifa eden İl Yönetimi’nde Başkan Yardımcısı olan Yücel Yılmaz, şubat ya da mart ayında yapılması beklenen İl Kongresi’nde başkan adayı olduğunu açıkladı. Yılmaz, yaşananlara tepki olarak aday olduğunu söyledi. 

14-09-2019 17:55:32

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Yücel Yılmaz, genel merkez tarafından kongre sürecinin başladığının duyurulmasının ardından adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Yılmaz, partinin Denizli teşkilatında son dönemde yaşanan olaylara tepki olarak şubat yada mart ayında yapılması beklenen İl Kongresi’nde başkanlığa aday olduğunu söyledi. 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e yönelik eleştirilerini de sıralayan Yılmaz, “İki  yıllık partiyiz. Bu partiye  demokrasiye inancımız, insanlara güven veren Meral Hanım’ın arkasında durmak için geldik. İYİ Partinin ülkemize umut olduğunu da görmekteyiz. Ancak  Denizli’de parti içinde ben yaptım oldu şeklinde giden bir sistem var. 24 Haziran’da Yasin Öztürk milletvekili seçildi. Seçildikten sonra sadece vekillik yapmasını, il yönetimine destek olup birlikte çalışmasını, şahsında yürüttüğü politika doğrultusunda yönetimimize tasarruf kullanmamasını istedik. Ancak geldiğimiz noktada Yasin Bey ve 3-4 kişilik ekibi partinin yönetimini tek taraflı götürmeye çalıştı. İl yönetimi ve kadrolar yok sayıldı. Aynı tablo devam etmekte.  Geçen hafta yönetim olarak topluca istifa ettik. Kenarda oturup seyretmemek için yaşananlara tepki olarak aday oldum” dedi. 

Denizli teşkilatında yönetimin  Çivrilli ve Baklanlı kişilerden  oluştuğunu söyleyen Yılmaz, seçilmeleri durumunda her ilçenin yönetimde temsil edileceğini belirterek, “Milletvekilimiz, dördüncü kez atanan İl Başkanımız Çivrilli. İlçe başkanlarımızın biri Çivrilli, diğeri Baklanlı. Burada zıpır siyaseti yapılıyor. Bizim yönetim anlayışımızda her ilçeye görev vardır. Biz eğer seçilirsek zıpır siyasetine son vereceğiz” diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi