27 Temmuz 2022 Çarşamba

Yeniden doğdu

Denizli’de 18 aydan bu yana kalp destek cihazı takılan 21 yaşındaki Mustafa Düzsöz’e Ege Üniversitesi’nde  Manisa’da hayatını kaybeden Burak Şodi’nin bağışlanan kalbi nakledildi.  Hayata yeniden “Merhaba” diyen Düzsöz, nakli gerçekleştiren ekibe ve bağışı yapan aileye teşekkür etti. 

23-05-2018 16:42:48

Denizli’de annesi Gülizar Düzsöz ile yaşayan 21 yaşındaki Mustafa Düzsöz, 2016 yılında nefes darlığı şikayetiyle kentteki bir hastaneye başvurdu. Doğuştan kalp hastası olduğu belirlenen genç adam, Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada tedaviye alınan Mustafa Düzsöz’e, kalbinin vücudunun ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle kalp destek cihazı takıldı. Kalp nakil listesine alınan Düzsöz, hastalığı nedeniyle üniversite eğitimine ara vermek zorunda kaldı. 

Manisa’da yaşamını yitiren Burak Şodi’nin organları ailesi tarafından bağışlandı. Yapılan testlerde, nakil listesindeki Mustafa Düzsöz’ün dokularının bağışlanan kalp için uygun olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, geçtiğimiz Cumartesi EÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki aynı Anabilim Dalından Prof. Dr. Tahir Yağdı, Prof. Dr. Çağatay Engin, Op. Dr. Pelin Öztürk ile Kardiyoloji Anabilim Dalından Uzm. Dr. Emre Demir’in aralarında bulunduğu nakil ekibi hazırlıklarını yaptı. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatla başarılı ekip, nakli sorunsuz gerçekleştirdi. 

Hiç göremediği babası da kalp hastasıymış 
Evin tek çocuğu olan Mustafa Düzsöz, hiç görmediği babasıyla aynı adı taşıdığını belirtti. Annesi Gülizar Düzsöz’ün kendisine 5 aylık hamileyken kalp rahatsızlığı nedeniyle babasının vefat ettiğini dile getiren Mustafa Düzsöz, "Bana ikinci hayat şansı veren hocalarıma teşekkür ediyorum. Şu an çok iyiyim. Organ bağışında bulunan aileden Allah razı olsun. Benim gibi organ bekleyen hastalar var, o nedenle bağış yapılması çok önemli” ifadelerini kullandı.  Düzsöz,  ara vermek zorunda kaldığı üniversite eğitimine devam edeceğini söyledi.

“Ekibimizle gurur duyuyoruz” 
EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni bir hayata kavuşan Mustafa Düzsöz’ü ziyaret etti. Başarılı ekibi kutlayan Prof. Dr. Budak, "Genç bir kardeşimiz 18 aydır kalp destek cihazıyla yaşıyordu. Organ bağışının ardından başarılı bir şekilde nakil yapıldı. Genç arkadaşımız hayatına kaldığı yerden devam edebilecek. Üniversite eğitimini sürdürebilecek. Merkezimiz dünyanın önde gelen nakil merkezlerinden birisi, 300’e yakın kalp nakli yapıldı. Başarılarından dolayı hocalarımızı kutluyorum” dedi. 

"Eve gidebilecek duruma geldi" 
Ameliyatın üstünden 48 saat gibi bir süre geçmesine rağmen hastanın evine gidebilecek duruma geldiğini belirten Prof. Dr. Özbaran, "Hastamız yaklaşık 18 aydır kalp destek cihazına bağlıydı. Eğer cihazı takmasaydık hastamızı muhtemelen kaybetmiş olacaktık. Cihaz görevini yaptı ve genç hastamız yeni kalbine ulaşıncaya kadar destekledi. Manisa’dan uygun kalp çıkınca da nakli gerçekleştik. Hastamız evine gidebilecek duruma geldi” diye konuştu.
İHA
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi