27 Temmuz 2022 Çarşamba

Yaz saati iş dünyasını vurdu

Türk Hava Yolları’nın yaz saatine geçerek Denizli-İstanbul ve İstanbul-Denizli uçak seferlerinin saatlerini değiştirmesi iş dünyasının tepkisine yol açtı. Yapılan değişiklikle Denizli’den yapılan uçuşlarda da saat değişikliğine gidildi. Sabah 06.25 uçağı 05.25’e alındı, gün içindeki 09.30 uçağının saati 07.45’le değiştirildi. 18.50 uçağının saati ise 19.30 olarak belirlendi. Yaz saati uygulamasına geçilerek saatlerin değiştirilmesine Denizli iş dünyasından tepki geldi.

24-03-2018 14:20:33

THY’nın İstanbul – Denizli ve Denizli – İstanbul seferlerinde yaz saati uygulamasına geçmesi kentteki sanayicileri de rahatsız etti. Denizli sanayinin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim kurulu sefer saatlerindeki değişiklikten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, saat değişikliklerinin günü birlik iş görüşmelerini olumsuz etkilediği kaydedildi.

Türk Hava Yolları, yaz saati uygulamasına geçerek sefer saatlerini değiştirdi. Buna göre İstanbul’dan sabah 07:25’te kalkan uçak bundan sonra 05:45’te kalkacak. Gün içindeki 16:50 seferinin saati ise 17:25 olarak belirlendi. Aynı güzergahta 23:25  seferinin saati de 23:50 olarak değiştirildi. Denizli’den yapılan uçuşlarda da saat değişikliğine gidildi. Sabah 06:25 uçağı 05:25’e alındı. Gün içindeki 09:30 uçağının saati 07:45’le değiştirilirken 18:50 uçağı ise 19:30’a alındı.

Keçeci’den sert tepki

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, THY’nin Denizli turizmini  ve sanayisini adeta baltaladığını söyledi. Keçeci, “Türk Hava Yolları,  Denizli’nin ticari ve turizm sektöründeki aktivitesini adeta baltalıyor. Bizim  havaalanından başka İstanbul’a iletişimimiz yok. Geçmiş yıllarda da THY personeline ve yönetimine bu konuda birden fazla ricamız olmasına rağmen, bizi gece hiç uyumadan İstanbul’dan Denizli’ye seyahat etmeyi adeta zorluyorlar. Ancak Denizli’nin özellikle ihracat müşterilerini o saatlerde Denizli’ye getirme şansını bulamıyoruz. Bu nedenle, hiç olmazsa Denizli halkı için değil, ülkemizin ihracat ve turizmdeki özelliği ve önemi için uçak tarifelerini lütfen uçuşa uygun saatlerde yapılmasını temin etsinler” dedi.

Üyelerimizi rahatsız ediyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da THY’nin uygulamasına tepki gösterdi. Ticaret Odası üyelerinin ticari anlamda İstanbul ile yoğun bağlantılarının olduğunu belirten Erdoğan, “Türk Hava Yollarının sık sık uçuş saatleri üzerinde işlerimizi zorlaştıracak değişiklikler yapması üyelerimizi rahatsız ediyor. Uçuş saatlerinin makul saatlere çekilmesi gerekir” diye konuştu.

Yeni düzenleme istendi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulundan yapılan açıklamada ise “Türk Hava Yolları’nın yapmış olduğu yaz saati uygulaması, değerli sanayicilerimizin günü birlik iş görüşmelerini olumsuz etkilemektedir. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak bu konu ile ilgili olarak sanayicilerimizden sürekli şikâyetler almaktayız. Türk Hava Yolları’ndan uçak sefer saatlerinin yeniden düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep etmekteyiz” denildi.

Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi