30 Temmuz 2022 Cumartesi

Yaşlıları yalnız bırakmadılar

Türk Kızılayı Denizli Şubesi, sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üzeri vatandaşları da yalnız bırakmıyor.

09-04-2020 16:00:43

Olağanüstü durumların en büyük yardımcısı olan Türk Kızılayı önemli bir hizmet vermeye başladı. Corona Virüsünde yayılımı önleme amacıyla evlerinden çıkması risk taşıyan 65 yaş üzeri vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların alışveriş sipariş listeleri alınarak, Kızılay gönüllüleri tarafından yardımcı olunuyor. Siparişleri Marketlerden alındıktan sonra adreslerine teslim ediliyor.

Denizli’de de bu kapsamda Denizli Şubesi ve Merkezefendi İlçe Şubesi, yaşlıların yardımına koştu.

Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz,” Bütün dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınıyla karşı karşıyayız. İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda Türk Kızılayı, ‘vefa destek' gruplarına destek vermekte. Türk Kızılayı kuruluş amacıyla 150 yıldır ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını görmek için sahada. Yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gönüllülerimiz tarafından alınıp kendilerine teslim edildi. 

Nakdi yardımlar devam ediyor

Gıda desteklerinin yanında ise şubeye nakit sosyal yardım için müracaat eden 70 kişinin başvuruları sisteme girildi. Bunun yanında ise 20 aileye daha gıda kolisi yardımında bulundular. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi