Yaşam kalitesi artacak

AK Parti Milletvekili Şahin Tin,  komisyonda kabul edilen ürün güvenliğine ilişkin kanun tasarısının üreticilerin ve tüketicilerin haklarını koruduğunu, yaşam kalitesinin daha yükseleceğini söyledi. 

14-04-2018 11:35:42

Denizli Milletvekili Şahin Tin, ürün güvenliğine ilişkin tasarının komisyonda kabul edildiğini söyledi. Tasarının Genel Kurul’da kabul edilerek yasalaşmasıyla Türk ürünlerinin gelişmiş ülke piyasalarındaki ürünler ile eşdeğer kural ve standartlara göre üretileceğini belirten Tin, “Üreticilerin ve tüketicilerin haklarını koruyan standartlar yükseliyor, yaşam kalitesi daha da artacak” dedi. 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Tasarısı’nın komisyonda yapılan görüşmeler sonucu kabul edilerek Genel Kurula sevk edildiğini söyledi.

Bir ürünün insan sağlığı ve güvenliği bakımından tehlike arz ettiği hallerde piyasa güçlerinin eline bırakılamayacağını belirten Tin, “Komisyonda kabul edilen bu düzenlemeye göre piyasa güçlerinin karşısında tüketicinin haklarının yok sayılması ortadan kaldırılmış olacak. Üretilen ürünlerde olumsuz ve riskli durumların oluşması halinde kamu kuruluşlarının devreye girmesi sağlanacak. İnsan sağlığının korunması bakımından piyasaya üreticiler tarafından sunulan tüm ürünlerin güvenli olması zorunluluğu getirilerek ürün kalitesi daha da artırılmış olacak” diye konuştu.

 Haber Merkezi

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi