3 Ağustos 2022 Çarşamba

Vertigo için Pamukkale’de toplandılar

Bayındır Sağlık Grubu, Türkiye’de vestibüler bilim alanındaki faaliyetlerine, 10’uncu kez düzenlediği ‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ toplantı serisi ile devam etti. Pamukkale’deki toplantıda dünyanın dört bir yanından alanında uzman bilim insanları bir araya geldi. 

02-10-2018 12:17:33

Tıbbi etiğe ve bilimsel çalışmalara önem veren Bayındır Sağlık Grubu; vertigo ve vestibüler bilim alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre bu yıl içerisinde ikinci kez gerçekleştirilen 10. Vertigoya Pratik Yaklaşım  Toplantısı Pamukkale’de gerçekleştirildi. 

“Pratik kurslar ile zenginleştirilen içerik” 

 Vertigoya Pratik Yaklaşım toplantısında ele alınan ana konu, son üç toplantıda da üzerinde durulan vestibüler tıp konusuydu. Bu alanda araştırmaları ve klinik çalışmaları ile öne çıkan 10 yabancı bilim insanı toplantının özel davetlileri arasındaydı. Türkiye'de konusunda önemli birikime sahip bilim insanlarının deneyimlerinin ve tüm katılımcılar için son güncel vertigo bilgilerinin paylaşıldığı toplantıya ilgi yoğundu. İki gün boyunca süren konferans ve panellerin dışında özellikle vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kısa kurslar ile katılımcılara yeni bilgiler aktarıldı. 

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları, yaptığı açılış konuşmasında, Bayındır Sağlık Grubu’nun, sürekli olarak ‘kendini yenileme’ ve ‘geliştirme’ perspektifi ile hareket etmesinin yanı sıra eğitime ve bilime verdiği desteği de aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

Vestibüler bilim alanında güncel gelişmelerin ele alındığı Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantısı’na; Fransa’dan François Cases, Jacques Magnan, İngiltere’den Soumit Dasgupta, İtalya’dan Marco Mandala, Daniel Nuti, Franco Trabalzini, Maurizio Barbara, İsrail’den Avi Shupak, Kazakistan’dan T. S. Telubergenovna, Portekiz’den Leonel Luis, Ukrayna’dan Volodymyr Golyk’ın yanı sıra Türkiye’den de Mehmet Ada, F. Necdet Ardıç, Neşe Çelebisoy, Onur Çelik, Kemal Görür, Enis Alpin Güneri, Mete İşeri, Mete Kıroğlu, Tayfun Kirazlı, Nazım Korkut, Mehmet Koyuncu, Tuncay Özçelik, Nuri Özgirgin, Levent Özlüoğlu, Bülent Satar, Ülkü Tuncer, Şinasi Yalçın ve Orhan Yılmaz gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen bilim insanları katıldı.

 İHA

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi