6 Ağustos 2022 Cumartesi

Üzüm üreticisinin sesi olacak

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak, alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu’na üye olarak seçildi.

18-01-2018 17:28:09

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla Araştırma Komisyonu kuruldu. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’de kurulan Araştırma Komisyona üye olarak seçildi. 

“SORUNLAR DERİNLEMESİNE ARAŞTIRILACAK”

Milletvekili Şahin Tin, sektörün önemli sorunlarının olduğunu, bu sorunları derinlemesine incelenmesinde komisyonun araştırmalar yapacağını belirtti. Tin, “Üreticilerin örgütlenmede ve pazarlamada yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere arazilerin parçalı ve küçük olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntılar, kuraklık ve sulama yetersizliği ile girdi maliyetlerinin yüksek olması ile düzenli üretim planlamasının olmaması başlıca tespit edilen sorunlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte dolu, don ve aşırı yağış gibi tabi afetler de üreticilerin yaşadığı mağduriyeti artırıyor. Tarım sigortası konusun da üreticilerimizin duyarlılığını artırmak gerekiyor. Kurulan bu araştırma komisyonunun bağcılık sektörünün ve üzüm üretiminin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağı aşikârdır. Biz de Komisyon üyesi olarak üzüm üreticisinin sesi olacak ve üzerimize düşeni fazlasıyla yapmanın gayretini taşıyacağız” dedi.

 “ÜZÜMÜN DENİZLİ EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK”

Denizli’de 370.244 dekarlık alanda toplamda 325. 953 ton üzüm üretimi gerçekleştirildiğine dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’mizin gayri safi milli hasılasına bakıldığında üzüm ihracatından elde edilen gelir yaklaşık 325 Milyon Türk Lirasıdır. Buna bağlı olarak üzüm ihracatı alanında ülkemiz ekonomisine ilimizin katkısı 1 Milyon 200 Bin Türk Lirasıdır. İlimizden yapılan üzüm ihracatında en önemli pay 183.624 ton ile sofralık sultani çekirdeksiz üzümdür. İlimiz de üretilen üzümlerin hemen hepsi başta Rusya olmak üzere Ukrayna Bulgaristan, Belarus ve AB ülkelerine ihraç edilmektedir. Bununla birlikte Denizli’mizden ihracat için çıkışı yapılan taze üzüm miktarı 2017 yılında 10.518 ton olmuştur. Bu arada sadece ilimizden değil çevre illerden yani bölgemizden de yapılan ihracat miktarına baktığımızda ortalama 160 Bin ton civarında bir ihracat gerçekleştirilmektedir” dedi.   

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi