3 Ağustos 2022 Çarşamba

Uzmanlardan tatil uyarıları

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. M. Fatih Kınık, uzun ve yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yaz tatilinin nihayet başlamak üzere olduğunu belirterek ailelerin kendilerini de dahil ederek çocukları için bir yaz tatil aktivite programı yapması gerektiğini ifade etti.

07-06-2017 15:23:47

Yaz tatilinin öğrencilerin dil, zihin, sosyal ve duygusal becerilerini  geliştirmesi açısından bir fırsat olduğunu belirten Dr. M. Fatih Kınık, yaz tatilinde ailelerin çocuklarına yaratıcı ve eğitici aktivite planlamaları yapmalarını söyledi. Kınık, “Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklar evde daha çok vakit geçirmektedir. Bununla birlikte aileler, çocukları için yaz tatilinde yapması gerekenlerle ile ilgili plan yapmaya başlamalılar. İlk olarak çocuğun yaz döneminde düzenli olarak gidebileceği spor faaliyeti veya yaz kursu gibi etkinliklerin planlaması gerekmektedir. Spor gibi etkinlikler; çocukların ev dışında vakit geçirmelerine, yeni arkadaşlıklar kurmalarına ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olacaktır” diye konuştu.

ÇOCUĞUNUZA SORUMLULUKLAR VERİN

Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. M. Fatih Kınık, yaz tatilinin çocuklar için başıboşluk, bütün gün oturup televizyon seyretmek ve bilgisayar başında vakit geçirmek anlamına gelmediğini vurgulayarak ailelere şu uyarılarda bulundu: “Yaz  tatili süresince çocukların sadece televizyon izleme, bilgisayar ve tablet oyunlarını oynama gibi aktivitelerde bulunmaları hem öğrenme kabiliyetleri hem de sosyalleşmeleri açısından negatif etkiler ortaya çıkarabilir. Özellikle çocuklar, tatilde sınırsız televizyon izleyebileceğini, tablet ve bilgisayar oynayabileceğini düşünmekte ancak ailelerin olabildiğince bu konuda hem içerik hem de süre açısından sınırlama getirmesi doğru olacaktır. Tablet ve bilgisayar oyunları gibi bağımlılık yapma riski olan içeriklerin günde iki saati geçmemesine özen gösterilmelidir. Bununla birlikte çocuklara yaz döneminde yatak düzeltme, yemek yapmaya yardım etme gibi ev ile ilgili sorumluluklar verilmelidir. Ailelerin çocuklarından beklediği kitap okuma gibi aktivite yapmaları için gün içinde kitap okuma saati ayarlamaları iyi olabilir. Ek olarak çocuklarla vakit geçirmek için kutu oyunları, yap-boz yapma, boya yapma, hamurla oynama gibi etkinlikler yapabilirler. Düzenli olarak gün içinde aileleriyle vakit geçiren çocuklar sosyal ilişkilerinde daha uyumlu olmaktadır” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi