Üzerine ağaç devrilen AKUT gönüllüsü felç oldu, hayata sporla bağlandı.

Denizlili AKUT  gönüllüsü Alper Patır, Ukrayna’da geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Hayattan kopmayan Alper Patır basketbol sevdasına, Pamukkale Belediyespor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda lisanslı oyuncu olarak devam ediyor.

16-01-2018 17:06:53

Denizlili AKUT  gönüllüsü 35 yaşındaki Alper Patır, geçen yıl çok talihsiz bir kaza yaşadı.  1 Temmuz’da  turistlik gezi için gittiği Ukrayna'nın Kiev kentinde üzerine ağaç dalı düştü. Ağır yaralanan Patır, hemen hastaneye kaldırıldı. Sol tarafı hariç vücudunda çok sayıda  kırık  oluşan  Patır, Kiev’de 5 ameliyat geçirerek, 13 gün hastanede kaldı. Patır, 14 Temmuz'da  Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’daki özel bir hastaneye getirilerek tedavi altına alındı. Vücudundaki kırıklar nedeniyle Ankara’da bir kez daha ameliyata alınan evli ve bir çocuk babası Patır,  tedavilerinin ardından tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.

Lisanslı sporcu oldu

Renkli kişiliği ile tanınan AKUT gönüllüsü olan Alper Patır, tekerlekli sandalye kullanarak, AKUT çalışmalarında görev almaya devam etti.  AKUT'un sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Alper Potur, çok sevdiği basketbolu da bırakmadı.  Pamukkale Belediyespor  Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda lisanslı oyuncu olan Alper Patır, maça çıkmak için gün sayıyor.

“Tekerlekli sandalyeye alışmak çok zor”

Ayakta basketbol oynamanın daha kolay olduğunu belirten Alper Patır, tekerlekli sandalye ile basketbol oynamanın, sandalye cambazlığı yapmak olduğunu söyledi. Yıllarca basketbol oynadığını, antrenörlük de yaptığını söyleyen Patır, “ Kazanın ardından ayaklarımı kullanamadığım için basketbol oynayamıyordum. Tedavilerimden sonra rehabilitasyon  olmak için  Pamukkale Belediyesi engelli basketbol takımını duydum ve yöneticisi ile görüştüm. Sağolsunlar;  beni takıma kabul ettiler, antrenmanlara başladım. Tekerlekli sandalyeye alışmak çok zor. Ayakta basketbol oynamak  çok daha kolaymış. Bu basketbolun yanı sıra sandalye cambazlığı. Zaten izleyenler bilirler. Sandalyede durabilmek, hareketli bir cismin üzerinde şut atabilmek, basketbol topunu sektirebilmek çok zor. Ben de bunları tam olarak öğrendikten sonra takıma katkı sağlayacağımı düşünüyorum" dedi.

İHA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi