30 Temmuz 2022 Cumartesi

Ustaya vefa sergisi

Çal Lisesi’nde ve açtığı kurslarla Denizli’ye ve Türkiye’ye çok sayıda ressam yetiştiren Hocaların Hocası  Süleyman Durmaz’a öğrencilerinden büyük bir vefa örneği gösterdi.  Durmaz’ın 40 öğrencisinin tablolarından oluşan sergi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açıldı. 

08-05-2018 16:39:53

Wiacamp resim sergilerinin hazırlayıcısı Şükrü Kara, Hocaların Hocası Süleyman Durmaz’ın anısını yaşatmak için öğrencileriyle birlikte sergi açtıklarını belirterek,  ”Süleyman Hocamız bizim için çok önemli bir yere sahiptir. Bize bu mesleği sevdiren, bu meslekte bir yerlere gelmemiz için büyük fedakarlıklar yaptı. Biz öğrencileri olarak bu sergi ile ona vefa borcumuzu bir nebze ödemek istedik. Süleyman Hoca artık aramızda yok, ama onun yetiştirdiği öğrenciler onu hep yaşatacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Turhan Bahadır Sergi Salonu’ndaki serginin açılışını Şükrü Kara ve Süleyman Durmaz’ın öğrencileri yaptı. Sergide Durmaz’ın 3 yağlı boya tablosunun yanı sıra 40 öğrencisinin birer yağlı boya çalışması resim dostlarının beğenisine sunuldu. Sanat sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi cuma gününe kadar açık kalacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencilerinden olan ressam Süleyman Durmaz, uzun yıllar Çal Lisesi’nde  resim öğretmenliği yaptı, çok sayıda öğrenci yetiştirdi. Bir yıl önce yaşamını yitiren Durmaz, Hanefi Yeter, İbrahim Örs, Mehmet Güleryüz, Mustafa Plevneli, Burhan Uygur, Turan Erol gibi ünlü ressamların arkadaşıydı. 
Osman Nuri Boyacı
 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi