28 Temmuz 2022 Perşembe

Üretim ile eğitimi buluşturuyoruz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üretim reform paketinin sanayicilerin en önemli ihtiyacı olan ara eleman sorununa çözüm sunacağını belirterek, bu düzenlemenin üretim ve eğitimi buluşturacağını söyledi.

12-06-2017 11:17:35

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Komisyonda kabul edilerek TBMM Genel kurulunda görüşmelerine başlanan Üretim reform paketi ile ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarında birçok alanda ihtisaslaşmanın önünün açılacağını söyledi. Tin, “Üretim reform paketiyle üretim alanında yeni bir sayfa açıyoruz. Uluslararası standartlara uygun bilim ve teknoloji politikalarımızla uyumlu, bölgesel ve sektörel üretim süreçlerinde nitelikli istihdama katkı sağlayacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

EĞİTİM DESTEĞİ GELİYOR

Meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere eğitim desteği verileceğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “Organize sanayi bölgelerinde, organize sanayi bölgesi veya devlet üniversiteleri tarafından kurulan meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilere mali destek veriyoruz. Ayrıca bilimsel araştırma projelerinde öğrencilerin daha etkin katılımının sağlanması için bu projelerde çalışan öğrencilere ilgili kanun hükümlerine tabi olmaksızın burs verilmesinin önünü açıyoruz” dedi. 

STAJ KONUSU YENİDEN DÜZENLENİYOR

Staj tanımı yeniden yapıldığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, tasarıya göre yükseköğretim kurumlarında staj yapan öğrencilere staj ücreti ödenmesine ilişkin düzenlemenin de yapıldığını ifade etti. Şahin Tin, ayrıca üniversitelerin fen bilimleri ve mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin bir yarıyılını işyerinde geçirmelerinin zorunlu hale getirilmekte olduğunu, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde temel bilimler mezunlarının istihdamına yönelik düzenlemenin de hayata geçirileceğini belirtti. 

ÜNİVERSİTELER TEKNOLOJİ GELİŞTİRME ÜSSÜ OLACAK 

İleri teknoloji ürünlerinin geliştirilmesi sürecinde üniversitelerde proje tabanlı bilgi üretimi, bilginin teknolojiye dönüşümü ve takibinde ticarileştirilmesi kapsamında teknoloji transfer ofisleri kurulacağını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Öğretim üyelerine yurtiçinde ve yurtdışında Ar-Ge niteliğinde çalışmaları için bir yıl süre ile ücretli izin verilmesinin yolunu açıyoruz. Bölge ve sektörün üretim süreçleri dâhil iş dünyasının nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması için doktora sonrası araştırmacı istihdam edilmesi, yükseköğretim kalite güvence sisteminin oluşturulması gayesiyle Yükseköğretim Kalite Kurulunun kurulmasının önünü açıyoruz. Yükseköğretim alanında istihdam odaklı politikaların belirlenmesi ve geliştirilmesi ile buna bağlı eğitim programları ve kontenjanlarının belirlenmesi için Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulunun kurulmasını sağlıyoruz. Üretim süreçlerinde ve sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı istihdamını arttırma sürecine katkı sağlamak amacıyla da Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulunun kurulmasına ilişkin düzenlemeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi