6 Ağustos 2022 Cumartesi

Üreticinin yüzü gülüyor

Denizli'nin Kale ilçesinde coğrafi işaret belgeli Kale biberi, bu yıl yüksek rekolteyle üreticisini memnun etti. Kale biberinde hasadın olumlu hava koşullarının da etkisiyle verimli geçmesi, üreticinin yüzünü güldürdü.

21-08-2019 10:30:52

Olumsuz hava şartları nedeniyle geçtiğimiz yıl beklenen rekolteye ulaşılamayan kale biberi bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Bu yıl için 3 bin ton hasat beklenen biberin haftada 2-3 kez hasadı yapılıyor. Türkiye'nin üç tescilli biberinden biri olan Kale biberine yeni pazarlar bulmak ve ürünün dışa açılımını sağlamak isteyen yönetici, üretici ve tüccarlar, ürünün tanıtımını festivaller aracılığıyla yapmaya çalışıyor. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, yaptığı açıklamada bu yıl biber üretiminin geçen yıllara göre belirli bir artış gösterdiğini söyledi. Biberin pazardaki fiyatının da üreticiyi memnun ettiğini belirten Sağınç biberin tanıtımı için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

ÇOCUĞUMUZ GİBİ BAKIYORUZ

Biber üreticisi Emrah Müşöl, bu yıl 12 dekar alandan 40 ton civarında bir rekolte beklediğini ve Ege Bölgesi'ndeki müşterilerine satış gerçekleştirdiğini söyledi.  

Üretici Gülcan Mazak da "Tarladaki biberlerimize çocuklarımız gibi bakıyoruz. Çok şükür bu yıl istediğimiz fiyata satışları gerçekleştiriyoruz. Biber kaliteli olunca müşterisi de çok oluyor." ifadelerini kullandı. 

Amerika ve Fransa’ya numune olarak biber gönderdiklerini belirten üreticiler önümüzdeki yıl ihracatına da başlamak istediklerini söylediler. Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi