27 Temmuz 2022 Çarşamba

UMKE’YE 24 GÖNÜLLÜ SAĞLIK PERSONELİ

Denizli 19. Bölge Koordinatörlüğü’nce düzenlenen Denizli, Aydın ve Muğla illerinin de katılımıyla gönüllülük esasına dayalı Temel Sertifikasyon Eğitim Programı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ekiplerine verilecektir. Bu eğitimlerle birlikte, 24 gönüllü sağlık personeli, UMKE personeli olmaya hak kazanacak.

15-12-2016 18:12:49

Karahayıt\'ta gerçekleşen eğitim kampı, teorik ve uygulamalı bölümlerden oluşuyor. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı; UMKE yapılanması, kuruluşun önemi, afet anındaki görev ve sorumlulukları ile eğitim programı hakkında açıklamalarda bulundu. UMKE personelinin afetlerde edindiği misyona değinen Arpacı; büyük bölümü birinci derece deprem kuşağında bulunan ülkemizde olası zararı azaltmak amacıyla,  gönüllülerden oluşan en geniş katılımlı medikal kurtarma ekibinin ülkemizde bulunduğuna ve bu ekibe yeni üyeler kazandırmak için, eğitim çalışmalarına zaman ve kaynak ayırmak gerektiğine vurgu yaptı.

Bu temel sertifikasyon eğitimi ile birlikte, 24 gönüllü sağlık personeli; teorik ve temel uygulamalar içeren, 25 adet ders müfredatı ile zorlu saha, enkaz, triaj, olay yeri yönetimi ve tatbikat çalışmalarını başarı ile tamamlaması akabinde, Temel UMKE Eğitim Sertifikası alarak UMKE personeli olmaya hak kazanacaklar. Eğitimde; olası afet ve olağan dışı durumlarda zorlu şartlar ve enkaz altında görev alacak olan bu personele, temel yaşam desteği ve ileri yaşam desteği eğitimi, hasta taşıma teknikleri, dahili aciller, afet psikolojisi, afet iletişimi, afet yönetimi ve organizasyonu, zorlu koşullarda hayatta kalma becerileri ve benzeri bir çok konuda eğitim verilerek, bu konuda kişisel bilgi ve becerilerin artırılması amaçlanıyor.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi