Ulusal Kataliz Kongresi, Denizli’de

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ve Kataliz Derneği iş birliğiyle düzenlenen 7. Ulusal Kataliz Kongresi, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

12-09-2018 10:43:22

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 12 Eylül’e kadar sürecek kongrede  bilimsel oturumlarda, yerli ve yabancı bilim insanları poster sunumları ve sözlü bildiriler sunacak. Kongrenin açılış konuşmasını yapan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, “Ulusal Kataliz Kongreleri, Kataliz Derneği'nin resmi etkinliği olarak iki yılda bir düzenlenmektedir. Bu yıl Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde yedincisi düzenlenen bu etkinlik; petrokimyasal rafinasyon süreçlerinden, yenilenebilir enerji uygulamalarına; çevre dostu katalitik uygulamalardan, biyokatalitik   uygulamalara kadar geniş bir yelpazedeki çalışmalar ve bunun dışındaki diğer katalitik süreçlerde ilgili araştırmalar yapan bilim insanları ve sanayi kuruluşlarının katılımları ile gerçekleştirilecektir. Kongrenin yeni çalışmalara zemin hazırlayacak ortaklıkların kurulduğu, ulusal ve uluslararası yeni projelerin konuşulduğu bir ortam olmasını diliyorum” dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi Öğr. Üyesi ve Kataliz Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeynep İlsen Önsan ise, “ Kataliz Derneği olarak 2006 yılından bu yana iki senede bir olmak üzere 7 kataliz  kongresi, diğer yıllarda da 6 kez yaz okulu düzenledik.  Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin doğayla iç içe güzel kampüsünde, böylesi bir bilimsel faaliyetin katılımcılara büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Herkes için verimli bir kongre olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Kongre boyunca  sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, çevre dostu katalitik prosesler, hava su kirliliği kontrolünde katalitik metotlar, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, elektrokimyasal ve fotokimyasal katalizörler, kömüre dayalı kimyasallar için katalizörler, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar, zeolitler ve mezo gözenekli katalitik malzemeler, katalitik membranlar ve nano-yapılı katalizörler, oksidasyon katalizörleri, hidrojenasyon katalizörleri, hidroformilasyon katalizörleri, biyokatalizörler  konularında sunum yapılacak. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi