27 Temmuz 2022 Çarşamba

Üç ilin sınırlarında bulunan İnceğiz Kanyonu ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli, Aydın ve Muğla sınırlarında yer alan, eşsiz manzarasıyla hayranlık uyandıran ve "Arapapıştı" olarak da bilinen İnceğiz Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor  Tekne turlarıyla kaya mezarlarını da görme imkanının bulunduğu bölgede cam teras yapımı için de proje hazırlanıyor

02-09-2019 12:42:52

Büyük Menderes Nehri'nin kollarından Akçay'ın derin, dik ve dar bir vadiden akarak Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki Kemer Barajı'na aktığı bölgede oluşan İnceğiz Kanyonu, yörede "Arapapıştı" ismiyle de tanınıyor. Eşsiz manzarası ile dikkati çeken kanyonun daha fazla tanınması ve turizme kazandırılması için çalışma yürütülüyor. 

Kale Belediyesinin başlattığı proje kapsamında, konaklama ve temel ihtiyaçlar için bungalov evler ile kafeteryalar hizmete açıldı. Bölgede Aydın Büyükşehir Belediyesi ise düzenlediği tekne turlarıyla ziyaretçilere muhteşem manzarayı ve milattan önce 5'inci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen kaya mezarları görme imkanı sunuyor. Kale Belediyesi, kuracağı cam teraslarla bölgenin cazibesini artırmak istiyor. 

 "Ziyaretçi sayısı hızla artıyor"

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, ülke turizmi için büyük potansiyeli olduğunu düşündükleri kanyonu daha fazla ziyaret edilen bir yer haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bölgeye gelen ziyaretçilerin şaşkınlıklarını gizleyemediğini, genellikle sahilleriyle ünlü bölgede böyle bir manzara görmeyi beklemediklerini belirten Sağınç, "Özellikle sosyal medyada görüntü ve fotoğrafların paylaşılmasıyla ziyaretçi sayısı hızla artıyor. Tahminlerimize göre yıllık 10 bin kişinin ziyareti söz konusu. Biz ziyaretçi sayısını ilk etapta 30 binlere çıkarmak istiyoruz" diye konuştu. Sağınç, kanyonda belediye olarak tekne turları düzenleyeceklerini aktardı. Dambelen mevkisinde kurulacak iskelenin yanı sıra cam teras yapımı ile ilgili de proje hazırladıklarını anlatan Sağınç, projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacaklarını ifade etti.

AA

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi