27 Temmuz 2022 Çarşamba

“Üç ayların ilk mübarek gecesi Regaip’tir”

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Rahmet yüklü bulutlarıyla manevi hayatımızı dolduran üç ayların ilk mübarek gecesi, Regaib Kandili’dir” dedi.

22-03-2018 16:53:39

İl Müftüsü Mehmet Aşık, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Müftü Aşık, Regaib: Elde edilmek istenen büyük armağan, rağbet edilen anlamına gelmektedir. Bu gece, inanan insan için kurtuluştur. Zira bu zaman diliminde kulluk daha bir coşku ile yaşanır” dedi. 

Müftü Aşık mesajında, “Regaib Gecesi üç ayların ilki Recep Ayı’nın müjdecisidir. Recep, Şaban ve Ramazan “Üç Aylar” silsilesini meydana getirir. Bu zaman dilimleri, inananların yapacakları ibadetler ve samimi dualarla Allah’ı daha fazla hatırlamalarına ve rahmet kapılarının açılmasına vesile olur. Ve yine inananlar bu gecede dünya ve ahiret saadetine kavuşurlar. Kendilerini bu aylarda ahiret adına gayet karlı bir yaşayış içerisinde bulurlar. Recep Ayı üç ayların ilki olması yanında,Regaib’ten sonra Mirac, Beraat ve Kadir gibi mübarek günlerin de habercisidir. Bu gecenin Denizli’miz, ülkemiz ve bütün İslam aleminin huzuruna, dert ve sıkıntılarımızın giderilmesine vesile olmasını, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha güçlü olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi