4 Ağustos 2022 Perşembe

Tütüncü zararına çalışıyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan,  Denizli’nin ilçelerinde tütün tesliminde bulunan üreticilerini  ve firmaları ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi. Üreticinin ürününü maliyetinin altında satmak zorunda kaldığını söyleyen Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya tütüncünün korunması çağrısı yaptı. 

27-03-2018 17:22:00

Hafta sonunda Denizli’nin ilçeleri gezen CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tütün teslim eden üreticiler ve firmaları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Üreticinin maliyetinin altında tütün satmak zorunda kaldığını belirten Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya tütün sözleşmelerinin altına düşen piyasa şartlarına müdahale edilmesini ve tütüncünün korunması çağrısında bulundu.

Tütüncünün zararına çalıştığını söyleyen Arslan, “Tütüncü emeğinin karşılığını alamıyor. Denizli’den Manisa’ya tütüncünün şikayetleri dağ gibi oldu. Üreticiyle yapılan dikim ve alım sözleşmesi kağıt üstünde 19 lira ama tütün alımları 10 ile 15 liraya kadar düştü. Üstelik alımlar sırasında tütünün fazlaca çürüğe ayrılması nedeniyle, 12-14 lira arasında maliyeti olan tütün üreticisinin hanesine zarar yazılıyor. Ürettiğinin altına ya da maliyetine teslim yapmak zorunda kalan üreticinin derdine çare olması için, tütünün taban fiyatının 20 liradan aşağıya düşmemesi lazım.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’yı göreve çağırıyorum” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi