Türkiye Yardım Sevenler Derneği 90 yaşında

Merkezi Ankara’da olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin (TYSD) kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Denizli Şube Başkanı Jale Erdoğan, en büyük hizmetin, en büyük yatırımın eğitim ve gençlere olduğunun bilinci ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

17-02-2018 11:13:17

Ankara’da 19 Şubat 1928’de küçük teşekkül halinde kurulan fakat yoksul vatandaşa yardım etmek gibi insanlığın en büyük ülküsüne dayanarak vatana, millete ve onun kahraman koruyucusu olan orduya devamlı hizmet halinde bulunan tek kadın topluluğu olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği, yardım seferberliğini 90 yıldır devam ediyor. 

Türkiye Yardım Sevenler Derneğinin 90. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandıklarını belirten TYSD Denizli Şube Başkanı Jale Erdoğan,  Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de eğitim ve gençlere yönelik çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. 

Yoksullukla savaşmakta ve çağdaşlaşma yolunda ön saflarda yer alan Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin bir üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Jale Erdoğan, “ Dernek çatısı altında insanları ayırmadan kim olduğunu nerden geldiğini değil nasıl olduğunu sorarak taviz vermeden çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyor ve ülkenin geleceği kızların, daha güçlü olabilmeleri için destek oluyoruz. En büyük hizmetin en büyük yatırımın eğitim ve gençlere olduğunun bilinci ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Tıpkı 90 yıl öncesi aşkla, heyecanla,  onurlu bir yaşamın çalışarak elde edilmesine katkıda bunuyoruz” dedi. 

Erdoğan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin ülke çapında 140 şubesi ile yeni nesillere kol kanat gerdiğini ve  kurslarla iş kapılarını açtıklarını söyledi.  Filiz Yığnak

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi