6 Ağustos 2022 Cumartesi

Türk havlusu için Japonya’dan geldiler

Denizli İhracatçılar Birliği, Pamukkale Üniversitesi ve Kyoto Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle TÜBİTAK destekli Havlu Kalitesinin Tanımı ve Ölçümü Projesi’ne ev sahipliği yaptı.

27-06-2018 15:52:53

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Kyoto Teknoloji Enstitüsü’nün birlikte hazırladığı “Havlu Kalitesinin Tanımı ve Ölçümü” adlı TÜBİTAK destekli projeye, Denizli İhracatçılar Birliği  “TurkishTowels” markasının güçlendirilmesi faaliyetleri kapsamında destek verdi.DENİB’e gelen Japon heyetle toplantı yapıldı. Toplantıya DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Selim Yaymanoğlu, MukaddesBaşkaya, Cüneyt Demirkan ve Osman Uğurlu ev sahipliği yaptı.

Japonya’dan Denizli’ye gelen uzman akademisyenlerin de yer aldığıheyet, PAÜ Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Yüksel İkiz’inönderliğinde havlu üreticisi bazı firmalarda Denizli Havlusunu tanımak veanalizini yapmak üzere gözlem ve incelemelerde bulundular.

Toplantıda, Kyoto Teknoloji Enstitüsü akademisyenlerinden AtsushiSakuma tarafından havlu kalitesinin subjektif ve objektifdeğerlendirilmesi konusunda gerçekleştirilen sunumun ardından; Türk

havlusu üzerine karşılıklı fikir alış verişleri yapıldı.Ayrıca, proje kapsamında elyaf içeriği, iplik yapısı, hav yüksekliği, gramajdeğerleri göz önünde bulundurularak toplanacak havlu örnekleriarasından test edilebilecek havluların seçilip gerekli değerlendirmelerinyapılmasının, Türk havlusunun standardizasyonu açısından faydalıolacağının altı çizildi.

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi