10 Ağustos 2022 Çarşamba

Trafik kazalarında hukuki takip için devreye giren aracılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Denizli Barosu, trafik kazalarının ardından mağdurlar adına vekaleten hak arayan aracılara, kurumlara karşı uyarı yaptı. Baro yönetimi, trafik kazası mağdurlarının doğrudan bir avukata ya da bir hukuk bürosuna başvurması gerektiğini Denizli’nin 50 noktasındaki  billboardlardan duyurdu.

18-12-2018 11:08:44

Son zamanlarda trafik kazaları sonrası aracı, komisyoncu, danışman gibi isimlerle devreye giren şirketlerin mağduriyetlere neden olması Denizli Barosu’nu harekete geçirdi. Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, mağduriyetlere neden olan  şirketlere karşı suç duyurularında bulunduklarını belirtti. İlhan, trafik kazası mağdurlarının doğrudan bir avukata ya da bir hukuk bürosuna başvurması gerektiğini söyledi, Denizli’nin 50 noktasına billboardlara astıkları afişlerle  vatandaşları bilgilendirdiklerini açıkladı.

Trafik kazası sonrasında olayların mağdurlarının kendisi ya da yakınlarıyla temasa geçerek, hukuki haklarını takip etme konusunda vekalet alan ve kendisini hasar şirketi yetkilisi olarak tanıtan kişilerin mağduriyetlere sebep olduğunu Belirten Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, “Meydana gelen bir trafik kazasından sonra henüz kazanın şokunda olan kazazede veya yakınlarının tanınmayan kişilerce herhangi bir talep olmamasına rağmen hastanede veya evde ziyaret edildikleri, farklı kişilerce defalarca telefonla aranıldıkları, vekaletname verilmesi yönünde ısrarla talepte bulunulduğu hepimizin özellikle son zamanlarda sıkça gördüğü, duyduğu bir vakadır. Aracılar, komisyoncular, hasar danışmanlık, sigorta danışmanlık şirketleri sizin kazazede olarak veya ölen yakını olarak hakların savunulması konusunda Avukatlık Kanunu’nun 35. ve 63/3. Maddeleri gereği; danışmanlık hizmetinde bulunamazlar” dedi.

Afaki ücretler alarak hukuk eğitimi almamış, bilgisiz kişiler tarafından yönetilen, haksız kazanç sağlayan kişi veya şirketler hakkında Denizli Barosu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmayı sürdürdüklerini kaydeden İlhan, “Suç duyurularımız sonrasında açılan davalarda bu tür hizmet ürettiğini iddia edenler yargı kararıyla da cezalandırılmaktadır. Denizli Barosu, Avukatlık Kanunu’na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hızla devam etmektedir ve devam edecektir” diye konuştu.

İlhan, “Trafik kazası mağduru olduysanız ya da yakınınızı trafik kazasında kaybettiyseniz doğrudan bir avukata danışmanızı, tüm konuları detaylı bir şekilde görüşüp, dosyanızla ilgili bir kez hak kaybına uğrayıp, manevi kaybınızın yanında maddi kayıplara da uğramamanız için mutlaka hukuk bürolarından hizmet almanızı önerdiğimizi kamuoyuna ile saygılarımızla duyururuz” şeklinde uyarılarda bulundu. 

Haber Merkezi

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi