TMMOB İl Koordinasyon Kurulu eylemlere devam edecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği  (TMMOB)  İl Koordinasyon Kurulu Denizli Sekreteri Mehmet Sarıca, ekonomik krizden en fazla mimar, mühendis ve şehir plancıların etkilendiğini ileri sürerek, “Meslektaşlarımızın ekonomik kriz altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

28-11-2018 16:08:59

TMMOB İKK Denizli İl Sekreteri Mehmet Sarıca,  mimar, mühendis ve şehir plancılarının da katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda,  yanlış ekonomi politikalarıyla ülkenin krize sürüklendiğini ileri süren Sarıca, “Ülkemiz ekonomik krizle boğuşurken iktidar ‘savurganlık’ ve ‘yolsuzluk’ içinde yaşamaktadır. AKP’li belediyelere kadar bu savurganlık ve yolsuzluk, Sayıştay raporlarında açık biçimde tespit edilmiştir. Halkı tasarrufa çağıran yöneticiler, büyük bir şatafat içerisinde yaşamaya devam etmektedir. Ülkeyi yönetenler lüks içerisinde yaşarken, halkın yoksulluğa mahkum edilmesini kabul etmiyoruz.  Krizin bedelini emekçilere ve yoksullara ödetilmesine hayır diyoruz” dedi. 

Yaşanan krizden en fazla etkilenen kesimler arasında mühendis, mimar ve şehir plancılarının da geldiğini vurgulayan Sarıca, “Gerek kamuda, gerek özel sektörde her türlü mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetlerini planlama, projelendirme, uygulama ve denetleme işlerini yürüten tüm meslektaşlarımız krizden olumsuz biçimde etkilenmektedir. Meslektaşlarımız, ülkemizdeki kriz ortamının yarattığı pahalılık, geçim sıkıntısı ve borçlanma gibi ortak sorunlardan etkilendiği gibi mesleğimize özgü sorunlarla da boğuşmak zorunda kalmaktadır. Meslektaşlarımızın ekonomik kriz altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

“Eylemlerimiz devam edecek”

Sarıca,  “Kamuda çalışan meslektaşlarımızın ücret, atama, özlük hakları ve düşük ek gösterge sorunlarının ortadan kaldırılarak insanca yaşayabilir bir ücret ve çalışma yaşamının sağlanmasını istiyoruz. OHAL döneminde hukuksuz biçimde ihraç edilen meslektaşlarımızın bütün hakları ile birlikte işlerine iade edilmesini istiyoruz.  TMMOB Örgütlülüğünü hedef alan baskıların ve yasal düzenleme girişimlerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Teknik emeği değersizleştiren ve işsizliğe mahkum eden neoliberal politikalar karşısında mesleki haklarımızın ve emeğin korunmasını istiyoruz. İsteklerimiz yerine getirilene kadar eylemlerimiz de devam edecek” dedi. 

Şengül BOZ 

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi