30 Temmuz 2022 Cumartesi

TKDK, 5. Çağrı ilanına çıktı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı  Destekleme Kurumu, 250 milyon euro bütçeli 5. Çağrı ilanına çıktı. 5. Çağrı kapsamında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ile tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar desteklenecek. 

02-03-2019 10:32:08

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için başvurular 08 Nisan’da kabul edilmeye başlanacak, 17 Mayıs’a kadar sürecek. Bu kapsamda süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler ve yumurta üreten tarımsal işletmeler desteklenecek. Bütçesi 170 milyon euro olarak belirlenen programda destek oranı yüzde 40 ile 70 arasında değişecek.

Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla  ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlarda ise başvurular 8 Nisan’da başlayacak ve  21 Mayıs’ta sona erecek. Bu programında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması,  meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik işletmeler desteklenecek. Bütçesi 80 milyon euro olan programın destek oranı ise yüzde 40-50 olarak açıklandı.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, yatırımların tamamlanma süresinin en fazla 18 ay olarak planlanması gerektiğini belirterek, online sistem üzerinden yapılan başvurulara ait dosyaların son teslim tarihine kadar teslim edilmesi gerektiğini vurguladı. Başvurularla ilgili  detaylı bilgilere ve başvuru kuralları kurumun internet sitesinden öğrenilebilecek.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi